Karadeniz Palamut Adanalı sen unut!

GÜNDEM 06.10.2020 - 16:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2243+ kez okundu.
 

Karadeniz Palamut Adanalı sen unut!

İstanbul’da tanesi 5 liraya kadar düştüğü ileri sürülen Karadeniz palamutu Adana’da balıkçılar pazarına bile uğramıyor. Balıkçılar, palamutun tanesinin toptancı halinde bile bugün 7,5 liranın üstünde satıldığını belirterek, “Bu bolluk ve ucuzluk haberleri nereden geliyor bilmiyoruz” ifadelerini kullanıyor.  Balıkçı Abdulhalim Çoban, bazı deniz ürünlerindeki tekelleşmeden yakınırken, 4 günden bu yana fiyatların yüksek olmasından dolayı palamut getiremediklerini söyledi. Balıkçı halleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Çoban, şu an en revaçta olan balığın sardalya olduğuna dikkat çekti.  Çoban, pandemi döneminden önce 400-600 gramlıklarının kilogram fiyatı 22 lira olan çiftlik levreğinin kilosunun bugün 42 liraya ulaştığını söyledi. Çoban, ihracat belgeleri de olan bazı firmaların halka 42 liradan levrek yedirirken yurtdışına kilosu 30 liradan balık sattıklarını, bu çifte standardın önlenmesini istedi.  Balıkçı Orhan Acar ise balık fiyatlarının mevsime göre pahalı olmasından yakındı. Acar, balığın pahalı olmasından dolayı müşteri kaybettiklerini anlattı. Balık fiyatları şöyle: Barbun 30 TL, Gümüş 30 TL, Turna 30 TL, Dil balığı 35, Sardalya 10-15 TL, İstavrit 25 TL, Kalamar 90, Karadeniz Somonu 30, Kefal 25, Lagos 120        
İstanbul’da tanesi 5 liraya kadar düştüğü ileri sürülen Karadeniz palamutu Adana’da balıkçılar pazarına bile uğramıyor. Balıkçılar, palamutun tanesinin toptancı halinde bile bugün 7,5 liranın üstünde satıldığını belirterek, “Bu bolluk ve ucuzluk haberleri nereden geliyor bilmiyoruz” ifadelerini kullanıyor. 
Balıkçı Abdulhalim Çoban, bazı deniz ürünlerindeki tekelleşmeden yakınırken, 4 günden bu yana fiyatların yüksek olmasından dolayı palamut getiremediklerini söyledi. Balıkçı halleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Çoban, şu an en revaçta olan balığın sardalya olduğuna dikkat çekti. 
Çoban, pandemi döneminden önce 400-600 gramlıklarının kilogram fiyatı 22 lira olan çiftlik levreğinin kilosunun bugün 42 liraya ulaştığını söyledi. Çoban, ihracat belgeleri de olan bazı firmaların halka 42 liradan levrek yedirirken yurtdışına kilosu 30 liradan balık sattıklarını, bu çifte standardın önlenmesini istedi. 
Balıkçı Orhan Acar ise balık fiyatlarının mevsime göre pahalı olmasından yakındı. Acar, balığın pahalı olmasından dolayı müşteri kaybettiklerini anlattı. Balık fiyatları şöyle: Barbun 30 TL, Gümüş 30 TL, Turna 30 TL, Dil balığı 35, Sardalya 10-15 TL, İstavrit 25 TL, Kalamar 90, Karadeniz Somonu 30, Kefal 25, Lagos 120
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.