Seyhan Zabıtadan sıkı denetim

GÜNDEM 20.12.2020 - 17:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1281+ kez okundu.
 

Seyhan Zabıtadan sıkı denetim

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ilçe genelinde maske, mesafe, kaldırım işgali ve işyeri ruhsat kontrolleri yaptı. Ülke genelinde Salgının en yoğun etkilediği illerden olan Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri kendi sorumluluk alanları çerçevesinde denetim gerçekleştirdi. Polis maske ve mesafe kontrolü yaptı. Maske ve mesafe kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulandı. ZABITA KALDIRIM İŞGALİ VE RUHSAT DENETİMİ YAPTI Seyhan Zabıta ekipleri, salgının yakın mesafe ve temas ile bulaşması gerçeğinden hareketle zaten farklı amaçla kullanılmaması gereken kaldırımlardaki işgale son vermek üzere çalışmalarını sıklaştırdı. Daha önce kaldırım işgalinin sonlandırılması için birden çok kez uyarılan esnafın büyük bölümünün kendiliğinden işgale son verildiği gözlendi. Uyarılara rağmen işgale devam eden esnafların eşyaları araçlara konularak güvence altına alındı. Esnaf, Belediyeye giderek “İşgal Cezası”nı ödeyerek ürünlerini geri alabiliyor. KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE VE RUHSAT DENETİMİ Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, zor şartlara rağmen vergisini ödeyen esnafın korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar çerçevesinde işyeri ruhsat ve “İşportacı” tabir edilen ruhsatsız satış yapılan alanlarda da denetim yaptı. İşyerlerinin ruhsatları denetlendi, evrakların tam olup olmadığının tespiti yapıldı. Zabıta ayrıca Ruhsatsız satış yapan İşportacılarla ilgili de mücadele gerçekleştirdi. Sokak kenarlarında kümelenen işportacılar kaldırıldı, sokak ve kaldırımlar asıl sahipleri olan halkın kullanımına sunuldu. DENETİMLER İLÇE GENELİNDE SÜRECEK  Seyhan Belediyesi Zabıta ekiplerinin, kaldırım işgali, kayıt dışılıkla mücadele ile maske, mesafe ve hijyen konusundaki bilgilendirme - uyarı çalışmaları ilçe genelinde sürdürülecek.  

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ilçe genelinde maske, mesafe, kaldırım işgali ve işyeri ruhsat kontrolleri yaptı.

Ülke genelinde Salgının en yoğun etkilediği illerden olan Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri kendi sorumluluk alanları çerçevesinde denetim gerçekleştirdi. Polis maske ve mesafe kontrolü yaptı. Maske ve mesafe kurallarına uymayanlara idari para cezası uygulandı.

ZABITA KALDIRIM İŞGALİ VE RUHSAT DENETİMİ YAPTI

Seyhan Zabıta ekipleri, salgının yakın mesafe ve temas ile bulaşması gerçeğinden hareketle zaten farklı amaçla kullanılmaması gereken kaldırımlardaki işgale son vermek üzere çalışmalarını sıklaştırdı. Daha önce kaldırım işgalinin sonlandırılması için birden çok kez uyarılan esnafın büyük bölümünün kendiliğinden işgale son verildiği gözlendi. Uyarılara rağmen işgale devam eden esnafların eşyaları araçlara konularak güvence altına alındı. Esnaf, Belediyeye giderek “İşgal Cezası”nı ödeyerek ürünlerini geri alabiliyor.

KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE VE RUHSAT DENETİMİ

Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri, zor şartlara rağmen vergisini ödeyen esnafın korunmasına yönelik yaptığı çalışmalar çerçevesinde işyeri ruhsat ve “İşportacı” tabir edilen ruhsatsız satış yapılan alanlarda da denetim yaptı. İşyerlerinin ruhsatları denetlendi, evrakların tam olup olmadığının tespiti yapıldı. Zabıta ayrıca Ruhsatsız satış yapan İşportacılarla ilgili de mücadele gerçekleştirdi. Sokak kenarlarında kümelenen işportacılar kaldırıldı, sokak ve kaldırımlar asıl sahipleri olan halkın kullanımına sunuldu.

DENETİMLER İLÇE GENELİNDE SÜRECEK

 Seyhan Belediyesi Zabıta ekiplerinin, kaldırım işgali, kayıt dışılıkla mücadele ile maske, mesafe ve hijyen konusundaki bilgilendirme - uyarı çalışmaları ilçe genelinde sürdürülecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.