Göger: 5 Ocak Adana’nın onurudur

GÜNDEM 04.01.2021 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2132+ kez okundu.
 

Göger: 5 Ocak Adana’nın onurudur

  Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 5 Ocak 1922’nin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyen ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Birlik Başkanı Niyazi Göger, yayımladığı masajında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutlayarak, esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları, ev, işyeri ve araçlarına bayrak asmaya davet etti. Mesajında işgalci Fransızları topraklarımızdan söküp attığımız 5 Ocak 1922 tarihinin Adana’nın onur günü olduğuna dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, “99 yıl önce Adanalılar; en zor şartlarda, yokluk ve darlık içindeki hallerde bile bu milletin fertlerinin neleri başarabileceğini göstermiştir. Tarihe altın harflerle yazılan 5 Ocak kahramanlık destanı, Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı gündür” dedi. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşinin Milli Mücadeleye ilham kaynağı olan Adana’da yakılmış olmasının da ayrı bir övünç kaynağı olduğunun altını çizen Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, “Adana, Cumhuriyeti temellendiren, büyük kahramanlıkların destanını yazan şehirdir. 5 Ocak Adanalıların bağımsızlık sembolü, vatan, millet ve bayrağa bağlılığını tüm dünyaya ilan edişinin destansı adıdır. Özgürlük ve bağımsızlığımızın onuru, gururu ve coşkusunu yaşadığımız bugün; milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak ülkemizin bekasından asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya kararlılıkla ve yüksek sesle haykırdığımız gündür. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Adana'da tarih yazan kahraman ecdadımızı, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.      

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 5 Ocak 1922’nin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyen ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Birlik Başkanı Niyazi Göger, yayımladığı masajında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutlayarak, esnaf ve sanatkarlar ile Adanalıları, ev, işyeri ve araçlarına bayrak asmaya davet etti.

Mesajında işgalci Fransızları topraklarımızdan söküp attığımız 5 Ocak 1922 tarihinin Adana’nın onur günü olduğuna dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, “99 yıl önce Adanalılar; en zor şartlarda, yokluk ve darlık içindeki hallerde bile bu milletin fertlerinin neleri başarabileceğini göstermiştir. Tarihe altın harflerle yazılan 5 Ocak kahramanlık destanı, Adanalının bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığı gündür” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşinin Milli Mücadeleye ilham kaynağı olan Adana’da yakılmış olmasının da ayrı bir övünç kaynağı olduğunun altını çizen Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, “Adana, Cumhuriyeti temellendiren, büyük kahramanlıkların destanını yazan şehirdir. 5 Ocak Adanalıların bağımsızlık sembolü, vatan, millet ve bayrağa bağlılığını tüm dünyaya ilan edişinin destansı adıdır. Özgürlük ve bağımsızlığımızın onuru, gururu ve coşkusunu yaşadığımız bugün; milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak ülkemizin bekasından asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya kararlılıkla ve yüksek sesle haykırdığımız gündür. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Adana'da tarih yazan kahraman ecdadımızı, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.