ROKETÇİ GENÇLER SPONSOR ARIYOR

GÜNDEM 28.01.2021 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2328+ kez okundu.
 

ROKETÇİ GENÇLER SPONSOR ARIYOR

Adana’da hazırladıkları roketle TeknoFest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 600 takım arasında geçen yıl 2’nci olmayı başardılar.
YÜKSEK İRTİFALI ROKET YAPIYORLAR   Üniversiteli gençler, “1,5 Adana” adını verdikleri takımla “Yüksek irtifalı roket” yapabiliyor. Geçen yılki bir yarışmada büyük başarı sağlayan gençler, yeni roket hazırlamak için kendilerine destek verecek firmalar arıyor.  GELECEK İÇİN UMUT VERİYORLAR Çukurova Üniversitesi’nin makine, elektrik ve elektronik bölümlerinden mezun ya da öğrenim gören 18 kişilik 1,5 Adana Takımı, TeknoFest’te Adana için yeniden boy göstermek istiyor.  EYLÜL’E KADAR HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ 1,5 Adana Takımı Sözcüsü Talha Akın, TeknoFest’e katılabilmek için 28 Şubat Pazar gününe kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Akın, Eylül ayına kadar da roketi hazır hale getirmek gerektiğini dikkat çekti.  PANDEMİ SPONSOR BULMAYI GÜÇLEŞTİRDİ  Akın, “Roket için bazı parçaları yurtdışından temin zorundayız. Bazı parçaları da buradan satın alacağız. Bu çalışma için yaklaşık 25 bin liraya gereksinim duyuyoruz. Pandemiden dolayı sponsor bulmakta güçlük yaşıyoruz. Roket çalışmasına destek verecek iş insanları arıyoruz” dedi.  1,5 ADANA İSMİ İLGİ ÇEKİYOR  Yurtdışındaki yarışmalar için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek verdiğini aktaran Talha Akın, takımın adının da yarışmalarda ilgi çektiğini söyledi. 1,5 Adana ön adı olan takım 6 kişilik 3 takımdan (Mergen, Zirve ve Geleceğin Kanatları) oluşuyor.
Adana’da hazırladıkları roketle TeknoFest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde 600 takım arasında geçen yıl 2’nci olmayı başardılar.

YÜKSEK İRTİFALI ROKET YAPIYORLAR

 

Üniversiteli gençler, “1,5 Adana” adını verdikleri takımla “Yüksek irtifalı roket” yapabiliyor. Geçen yılki bir yarışmada büyük başarı sağlayan gençler, yeni roket hazırlamak için kendilerine destek verecek firmalar arıyor. 


GELECEK İÇİN UMUT VERİYORLAR


Çukurova Üniversitesi’nin makine, elektrik ve elektronik bölümlerinden mezun ya da öğrenim gören 18 kişilik 1,5 Adana Takımı, TeknoFest’te Adana için yeniden boy göstermek istiyor. 


EYLÜL’E KADAR HAZIRLAMAK ZORUNDAYIZ


1,5 Adana Takımı Sözcüsü Talha Akın, TeknoFest’e katılabilmek için 28 Şubat Pazar gününe kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Akın, Eylül ayına kadar da roketi hazır hale getirmek gerektiğini dikkat çekti. 


PANDEMİ SPONSOR BULMAYI GÜÇLEŞTİRDİ 


Akın, “Roket için bazı parçaları yurtdışından temin zorundayız. Bazı parçaları da buradan satın alacağız. Bu çalışma için yaklaşık 25 bin liraya gereksinim duyuyoruz. Pandemiden dolayı sponsor bulmakta güçlük yaşıyoruz. Roket çalışmasına destek verecek iş insanları arıyoruz” dedi. 


1,5 ADANA İSMİ İLGİ ÇEKİYOR 


Yurtdışındaki yarışmalar için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek verdiğini aktaran Talha Akın, takımın adının da yarışmalarda ilgi çektiğini söyledi. 1,5 Adana ön adı olan takım 6 kişilik 3 takımdan (Mergen, Zirve ve Geleceğin Kanatları) oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.