SINAV ÜCRETLERİNE ‘PANDEMİ AYARI’ ŞART!

GÜNDEM 07.02.2021 - 17:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1264+ kez okundu.
 

SINAV ÜCRETLERİNE ‘PANDEMİ AYARI’ ŞART!

Dünyada, insanı sağlığından eden, ticareti durduran, işsizliği körükleyen, ekonomileri bozan Covid-19, ülkemizde sınav ücretlerine bile etki edemedi!
  HER ÖĞRENCİ NASIL ÖDESİN? CHP Adana milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı yüksek sınav ücretlerine tepki gösterdi. Sümer, “Her öğrenci bu paraları nasıl ödesin? Sınavlar sembolik ücrete yapılmalı” dedi. SINAVLARIN HEPSİ 1 LİRA OLSUN  Sümer, “Bugün TUS sınavına girecek bir aday 500 lira, üniversite sınavı için 3 oturuma da girecek öğrencimiz 270 lira ödüyorsa burada yanlış var demektir. Pandeminin devam ettiği 2021 yılındaki tüm sınavlar sembolik olarak 1 lira olmalıdır.”  PANDEMİ DÖNEMİ DİKKATE ALINMALI  Sümer, “Ülkemizde sağlığın yanı sıra çok büyük ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bu sene Üniversite Seçme Sınavına - Kamu Personeli Seçme Sınavına, TUS’a ve uzmanlık sınavlarına girecek. Pandemi döneminde bu kadar yüksek rakamlar belirlemek vicdanlı değil” ifadelerini kullandı.
Dünyada, insanı sağlığından eden, ticareti durduran, işsizliği körükleyen, ekonomileri bozan Covid-19, ülkemizde sınav ücretlerine bile etki edemedi!

 

HER ÖĞRENCİ NASIL ÖDESİN?
CHP Adana milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı yüksek sınav ücretlerine tepki gösterdi. Sümer, “Her öğrenci bu paraları nasıl ödesin? Sınavlar sembolik ücrete yapılmalı” dedi.

SINAVLARIN HEPSİ 1 LİRA OLSUN 
Sümer, “Bugün TUS sınavına girecek bir aday 500 lira, üniversite sınavı için 3 oturuma da girecek öğrencimiz 270 lira ödüyorsa burada yanlış var demektir. Pandeminin devam ettiği 2021 yılındaki tüm sınavlar sembolik olarak 1 lira olmalıdır.” 

PANDEMİ DÖNEMİ DİKKATE ALINMALI 
Sümer, “Ülkemizde sağlığın yanı sıra çok büyük ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bu sene Üniversite Seçme Sınavına - Kamu Personeli Seçme Sınavına, TUS’a ve uzmanlık sınavlarına girecek. Pandemi döneminde bu kadar yüksek rakamlar belirlemek vicdanlı değil” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.