KURBANLIK İÇİN VETERİNER SAĞLIK RAPORU OLMAYAN HAYVANLARI SATIN ALMAYIN

GÜNDEM 14.07.2021 - 10:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2465+ kez okundu.
 

KURBANLIK İÇİN VETERİNER SAĞLIK RAPORU OLMAYAN HAYVANLARI SATIN ALMAYIN

Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şen, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık almak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu. Veteriner sağlık raporu olmayan hayvanların alınmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Şen, sözlerine şöyle devam etti.   Küçükbaş koyun, keçi hayvan satın alacakların hayvanların kulak küpesi ve nakil belgesi olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Başka ilden sevk edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ise "Veteriner Sağlık Raporu" olup olmadığını kontrol etmeleri bu belgeleri bulunmayan hayvanları satın almamaları gerekir.   Burun akıntısı, ya da ishal belirtisi görülmemelidir. Kurbanlığın gözleri canlı olmalıdır, mat olmamalıdır. Tüyler düz ve parlak olmalıdır. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması önemlidir.   Bu nedenle, hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz.   Birliğimizin de dahil olduğu “Kurbanlık Fiyat Belirleme Komisyonu” kararı ile Küçükbaş Koyun ve Keçi fiyatı 35,00 Tl/kg olarak belirlenmiştir. Kurban bayramında kurbanlık alacakların sağlıklı ve güvenli hayvanlardan kurban yapmaları için kurbanlıklarını üyelerimizden almaları daha güvenli olacaktır.

Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şen, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık almak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulundu. Veteriner sağlık raporu olmayan hayvanların alınmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Şen, sözlerine şöyle devam etti.

 
Küçükbaş koyun, keçi hayvan satın alacakların hayvanların kulak küpesi ve nakil belgesi olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Başka ilden sevk edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ise "Veteriner Sağlık Raporu" olup olmadığını kontrol etmeleri bu belgeleri bulunmayan hayvanları satın almamaları gerekir.
 
Burun akıntısı, ya da ishal belirtisi görülmemelidir. Kurbanlığın gözleri canlı olmalıdır, mat olmamalıdır. Tüyler düz ve parlak olmalıdır. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması önemlidir.
 
Bu nedenle, hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz.
 
Birliğimizin de dahil olduğu “Kurbanlık Fiyat Belirleme Komisyonu” kararı ile Küçükbaş Koyun ve Keçi fiyatı 35,00 Tl/kg olarak belirlenmiştir. Kurban bayramında kurbanlık alacakların sağlıklı ve güvenli hayvanlardan kurban yapmaları için kurbanlıklarını üyelerimizden almaları daha güvenli olacaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.