İlk Kadın Bakan İmret Aykut Adana’ya geliyor

28.11.2021 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2571+ kez okundu.
 

İlk Kadın Bakan İmret Aykut Adana’ya geliyor

Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümünde ülkemizin seçilmiş ilk kadın bakanı İmren Aykut Adana’ya geliyor.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Adana Şubesi’nin hazırladığı programa konuşmacı ve Onur Konuğu olarak katılacak Aykut, her zaman olduğu gibi yine Adana’ya öncelik verdi.    Aykut, demokrasiyi ve 5 Aralık gününün önemini anlatacak. Bu arada, Aykut’u ağırlamak için TKKD Adana Şubesi hazırlıklarını sürdürüyor. TKKD Adana Şubesi ve Akdeniz Bölge Başkanı Av. Meryem Türktekin, gerek ülke yönetimindeki başarıları, gerekse kız çocuklarını ve kadınları güçlendirmek adına yaptığı katkılarla İmren Aykut’un rol modelleri olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımızı, Türk kadınları açısından büyük öneme sahip, böylesine anlamlı bir günde aramızda görmekten ve halkımızla buluşturacak olmaktan mutluyuz.” dedi.  Program Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde 4 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak. Programın moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez yapacak. Hititolog Prof.Dr. Rukiye Akdoğan ise Puduhepa konulu bir konuşma gerçekleştirecek.
Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın yıldönümünde ülkemizin seçilmiş ilk kadın bakanı İmren Aykut Adana’ya geliyor.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TKKD) Adana Şubesi’nin hazırladığı programa konuşmacı ve Onur Konuğu olarak katılacak Aykut, her zaman olduğu gibi yine Adana’ya öncelik verdi. 

 

Aykut, demokrasiyi ve 5 Aralık gününün önemini anlatacak. Bu arada, Aykut’u ağırlamak için TKKD Adana Şubesi hazırlıklarını sürdürüyor.


TKKD Adana Şubesi ve Akdeniz Bölge Başkanı Av. Meryem Türktekin, gerek ülke yönetimindeki başarıları, gerekse kız çocuklarını ve kadınları güçlendirmek adına yaptığı katkılarla İmren Aykut’un rol modelleri olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımızı, Türk kadınları açısından büyük öneme sahip, böylesine anlamlı bir günde aramızda görmekten ve halkımızla buluşturacak olmaktan mutluyuz.” dedi. 


Program Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde 4 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak. Programın moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez yapacak. Hititolog Prof.Dr. Rukiye Akdoğan ise Puduhepa konulu bir konuşma gerçekleştirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.