KARAKAŞ: "TEMMUZ AYINDA GÜNCELLEME ŞART"

EKONOMİ 08.05.2024 - 14:26, Güncelleme: 08.05.2024 - 16:14 1776 kez okundu.
 

KARAKAŞ: "TEMMUZ AYINDA GÜNCELLEME ŞART"

Asgari Ücrette Acil Çağrı: Açlık Sınırı Altında Yasalara Aykırı
SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu. Karakaş, asgari ücretin belirlenen açlık sınırının altında olmasının yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Ekonomi uzmanlarıyla birlikte, mevcut enflasyonun devam etmesi halinde Temmuz ayına kadar asgari ücretin değerinin ciddi bir erozyona uğrayabileceği uyarısında bulunan Karakaş, toplumda ciddi tepkilere yol açabilecek bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtti. Karakaş, "Asgari ücret, en düşük yaşam standardını temsil eder. Açlık sınırının altında bir ücret, temel gıda maddelerine bile erişim sağlanamadığı anlamına gelir" dedi.  "ASGARİ ÜCRETTE TEMEL GIDA ERİŞİMİ OLMALI" Öte yandan Karakaş ,"Bu durum yasalara aykırıdır ve toplumda ciddi tepkilere neden olabilir. Beklentimiz, Temmuz ayında bir güncelleme yapılması yönündedir" diye konuştu. Hükümetin, işverenlere asgari ücret desteği sağlama politikasıyla birlikte, asgari ücret zammının işverenleri etkilemeyeceğini belirtmesi önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, Karakaş'ın vurguladığı gibi, asgari ücretin insanların yaşam maliyetlerini karşılayacak seviyede olması, kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konu olarak öne çıkmaktadır. Bu bağlamda, asgari ücretin adaletli bir şekilde güncellenmesi ve çalışanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılaması gerekliliği, iş dünyası ve toplumun genel beklentisi haline geldi.Temmuz ayında yapılacak güncellemenin, milyonlarca asgari ücretli çalışanın yaşam standartlarını doğrudan etkileyeceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Asgari Ücrette Acil Çağrı: Açlık Sınırı Altında Yasalara Aykırı

SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret konusunda çarpıcı bir açıklamada bulundu. Karakaş, asgari ücretin belirlenen açlık sınırının altında olmasının yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Ekonomi uzmanlarıyla birlikte, mevcut enflasyonun devam etmesi halinde Temmuz ayına kadar asgari ücretin değerinin ciddi bir erozyona uğrayabileceği uyarısında bulunan Karakaş, toplumda ciddi tepkilere yol açabilecek bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtti. Karakaş, "Asgari ücret, en düşük yaşam standardını temsil eder. Açlık sınırının altında bir ücret, temel gıda maddelerine bile erişim sağlanamadığı anlamına gelir" dedi. 

"ASGARİ ÜCRETTE TEMEL GIDA ERİŞİMİ OLMALI"

Öte yandan Karakaş ,"Bu durum yasalara aykırıdır ve toplumda ciddi tepkilere neden olabilir. Beklentimiz, Temmuz ayında bir güncelleme yapılması yönündedir" diye konuştu. Hükümetin, işverenlere asgari ücret desteği sağlama politikasıyla birlikte, asgari ücret zammının işverenleri etkilemeyeceğini belirtmesi önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, Karakaş'ın vurguladığı gibi, asgari ücretin insanların yaşam maliyetlerini karşılayacak seviyede olması, kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konu olarak öne çıkmaktadır. Bu bağlamda, asgari ücretin adaletli bir şekilde güncellenmesi ve çalışanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılaması gerekliliği, iş dünyası ve toplumun genel beklentisi haline geldi.Temmuz ayında yapılacak güncellemenin, milyonlarca asgari ücretli çalışanın yaşam standartlarını doğrudan etkileyeceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.