KOMİSYONLU DESTEK!

GÜNDEM 20.11.2022 - 19:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1052+ kez okundu.
 

KOMİSYONLU DESTEK!

CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, mazot ve gübre desteği ödemelerinde çiftçilerden banka komisyonu kesintisine tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Barut, çiftçilerin kartlarına yatırılmaya başlanan mazot gübre desteği ödemelerinde banka komisyonu kesildiğini bildirdi.    Tarıma ve çiftçilere yapılan desteklerin çok yetersiz olduğunu anımsatan Barut, "Tarımda sorunlar çığ gibi büyürken şimdi bir de çiftçilerimizden banka komisyonu kesilmesi kabul edilemez. Bakanlığı bu uygulamaya son vermeye çağırıyoruz” dedi.    Barut, “Çiftçi mecburen alışveriş yaptığı yerde kartını POS cihazından geçirmek zorunda kalacak. Bankalar kartla yapılan alışverişlerde ilaç-gübre bayisinden komisyon aldığı için işyerleri de bu komisyonu çiftçinin gübre desteğinden kesmek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçinin feryatlarına kulak tıkadığını ileri süren Barut, "Allah aşkına kangrene dönen sorunlara çare bulun! Şimdi yine bir sorun daha yaşanıyor. Mazot gübre desteğinin karta yükleme işi, eski sistemle kıyaslandığında çiftçiye kar değil zarar getiriyor.” diye konuştu.   
CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, mazot ve gübre desteği ödemelerinde çiftçilerden banka komisyonu kesintisine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Barut, çiftçilerin kartlarına yatırılmaya başlanan mazot gübre desteği ödemelerinde banka komisyonu kesildiğini bildirdi. 


 

Tarıma ve çiftçilere yapılan desteklerin çok yetersiz olduğunu anımsatan Barut, "Tarımda sorunlar çığ gibi büyürken şimdi bir de çiftçilerimizden banka komisyonu kesilmesi kabul edilemez. Bakanlığı bu uygulamaya son vermeye çağırıyoruz” dedi. 


 

Barut, “Çiftçi mecburen alışveriş yaptığı yerde kartını POS cihazından geçirmek zorunda kalacak. Bankalar kartla yapılan alışverişlerde ilaç-gübre bayisinden komisyon aldığı için işyerleri de bu komisyonu çiftçinin gübre desteğinden kesmek zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı. 


 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçinin feryatlarına kulak tıkadığını ileri süren Barut, "Allah aşkına kangrene dönen sorunlara çare bulun! Şimdi yine bir sorun daha yaşanıyor. Mazot gübre desteğinin karta yükleme işi, eski sistemle kıyaslandığında çiftçiye kar değil zarar getiriyor.” diye konuştu. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.