MECLİS BAHÇESİ TÜRKİYE'NİN ÇOCUKLARINI AĞIRLADI

GÜNDEM 22.04.2024 - 14:46, Güncelleme: 22.04.2024 - 14:46 1286 kez okundu.
 

MECLİS BAHÇESİ TÜRKİYE'NİN ÇOCUKLARINI AĞIRLADI

TBMM Bahçesinde Renkli Kutlama: 23 Nisan Coşkusu!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, coşku dolu anlara sahne oldu. "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" programıyla renklenen etkinlikte, çocuklar ve yetişkinler unutulmaz bir gün yaşadı.TBMM'nin tarihi bahçesinde kurulan çadırlar, renkli balonlar ve bayraklarla süslendi. 81 ilinden gelen çocuklar, heyecanla bu özel günü kutlamak için bir araya geldi. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da çocukların sevgi dolu tezahüratlarıyla karşılandı. Programa, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar gibi üst düzey isimler de katıldı.  "104 YILDIR BU BİNAYI AYAKTA TUTAN MİLLETİN SEVGİSİDİR" TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, programın açılışında yaptığı konuşmada, meclisin sadece taştan ve çamurdan yapılmış bir bina olmadığını, 104 yıldır bu binayı ayakta tutanın milletin sevgisi olduğunu vurguladı. "85 milyonun kalbi burada atıyor" diyerek, meclisin Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi olduğunu belirtti. Etkinlik kapsamında çocuklar, halat çekme yarışı, çuval yarışı ve mangala gibi geleneksel oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, etkinlik alanlarını ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti ve bayramlarını kutladı. Bakan Tekin, çocukların gösterilerini izleyerek etkinliklere katıldı. TBMM bahçesinde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, 23 Nisan ruhunu en güzel şekilde yansıttı ve çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.
TBMM Bahçesinde Renkli Kutlama: 23 Nisan Coşkusu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, coşku dolu anlara sahne oldu. "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği" programıyla renklenen etkinlikte, çocuklar ve yetişkinler unutulmaz bir gün yaşadı.TBMM'nin tarihi bahçesinde kurulan çadırlar, renkli balonlar ve bayraklarla süslendi. 81 ilinden gelen çocuklar, heyecanla bu özel günü kutlamak için bir araya geldi. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da çocukların sevgi dolu tezahüratlarıyla karşılandı. Programa, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar gibi üst düzey isimler de katıldı. 

"104 YILDIR BU BİNAYI AYAKTA TUTAN MİLLETİN SEVGİSİDİR"

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, programın açılışında yaptığı konuşmada, meclisin sadece taştan ve çamurdan yapılmış bir bina olmadığını, 104 yıldır bu binayı ayakta tutanın milletin sevgisi olduğunu vurguladı. "85 milyonun kalbi burada atıyor" diyerek, meclisin Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi olduğunu belirtti. Etkinlik kapsamında çocuklar, halat çekme yarışı, çuval yarışı ve mangala gibi geleneksel oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, etkinlik alanlarını ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti ve bayramlarını kutladı. Bakan Tekin, çocukların gösterilerini izleyerek etkinliklere katıldı. TBMM bahçesinde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, 23 Nisan ruhunu en güzel şekilde yansıttı ve çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.