"MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ"

GÜNDEM 25.03.2024 - 10:08, Güncelleme: 25.03.2024 - 10:08 694+ kez okundu.
 

"MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ"

"İklim Değişikliğiyle Mücadelede Adana'da Kararlı Adımlar: Bakan Yumaklı Süneyle Savaşıyor"
Adana'da gerçekleşen süneyle mücadele programına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim değişikliğinin etkilerinin artmasıyla beraber zararlı organizmalara karşı daha ciddi bir mücadele gerektiğini belirtti. Yumaklı, program kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.Yumaklı, Ceyhan ilçesi Küçükburhaniye Mahallesi'nde buğday ekili tarlada süneyle mücadele kapsamında düzenlenen programa katıldı. Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın süneyle mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemleri öncelikli olarak benimsediğini vurgulayarak, ülkede geniş kapsamlı bir mücadelenin sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Adana'da bu yıl 100 bin süne parazitoitinin doğaya salınacağını ve bu çerçevede yapılan çalışmalara destek verildiğini bildirdi. "HUBUBAT'TA CİDDİ ZARARA YOL AÇABİLİR" Bakan Yumaklı, mücadelenin sadece Adana ile sınırlı olmadığını, ülke genelinde iklim değişikliği nedeniyle artan zararlı popülasyonuna karşı devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda, hububat ürünlerinde ciddi zarara yol açabilecek süne zararlısıyla etkin bir mücadele yürütüldüğünü ve bunun için AR-GE faaliyetlerinin yanı sıra bilgilendirme ve uygulama çalışmalarının da önemli olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, mücadelenin ekonomik kayıpları önlemek adına sürekli ve etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, üreticilerin bu konuda önemli bir rol üstlendiğini ve katılımlarının önemli olduğunu ifade etti. Son olarak, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığını ve ülkenin bu zorlu süreci başarıyla atlatabilecek kabiliyete ve bilgi birikimine sahip olduğunu belirtti.
"İklim Değişikliğiyle Mücadelede Adana'da Kararlı Adımlar: Bakan Yumaklı Süneyle Savaşıyor"

Adana'da gerçekleşen süneyle mücadele programına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim değişikliğinin etkilerinin artmasıyla beraber zararlı organizmalara karşı daha ciddi bir mücadele gerektiğini belirtti. Yumaklı, program kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.Yumaklı, Ceyhan ilçesi Küçükburhaniye Mahallesi'nde buğday ekili tarlada süneyle mücadele kapsamında düzenlenen programa katıldı. Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın süneyle mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemleri öncelikli olarak benimsediğini vurgulayarak, ülkede geniş kapsamlı bir mücadelenin sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Adana'da bu yıl 100 bin süne parazitoitinin doğaya salınacağını ve bu çerçevede yapılan çalışmalara destek verildiğini bildirdi.

"HUBUBAT'TA CİDDİ ZARARA YOL AÇABİLİR"

Bakan Yumaklı, mücadelenin sadece Adana ile sınırlı olmadığını, ülke genelinde iklim değişikliği nedeniyle artan zararlı popülasyonuna karşı devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda, hububat ürünlerinde ciddi zarara yol açabilecek süne zararlısıyla etkin bir mücadele yürütüldüğünü ve bunun için AR-GE faaliyetlerinin yanı sıra bilgilendirme ve uygulama çalışmalarının da önemli olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, mücadelenin ekonomik kayıpları önlemek adına sürekli ve etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, üreticilerin bu konuda önemli bir rol üstlendiğini ve katılımlarının önemli olduğunu ifade etti. Son olarak, iklim değişikliğinin etkilerinin giderek arttığını ve ülkenin bu zorlu süreci başarıyla atlatabilecek kabiliyete ve bilgi birikimine sahip olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.