Ödedik' dediler, hesaplar boş çıktı

SİYASET 25.01.2024 - 09:55, Güncelleme: 25.01.2024 - 09:55 2154+ kez okundu.
 

Ödedik' dediler, hesaplar boş çıktı

"Çiftçimizle oynamayın, ödemeleri yapın!"
"Destekler hala ödenmedi" "Çiftçinin destekleme ödemesi niye yapılmadı?" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın çiftçilere hububat destekleme ödemelerinin yapıldığı açıklamasına tepki gösterdi. Adana ve bir çok ilde destekleme ödemelerinin hala yapılmadığını vurgulayan Barut, "Bakan Yumaklı Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği için 3 milyar 393 milyon liralık destekleme ödemelerinin yapıldığını söyledi ama Adana'da ve bir çok ilimizde çiftçinin destekleme ödemesi hala yapılmadı. Çiftçinin belini büküp hakkı olan destekleme alacağını bile kafalarına göre ayarlamaya çalışıyorlar. Bırakın bu algı oyunlarını, çiftçinin hakkı olan destekleme ödemelerini yapın" dedi. "ÇİFTÇİLER ÖDEME BEKLİYOR" Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, "Ülke tarımı ve çiftçisi AKP eliyle yok edilmeye çalışılıyor. Desteksiz bırakılan, borç batağına saplanan çiftçimiz ürettiğinden kazanamıyor. Ekonomik krizle parası hiç edilen, maaşı ve geliri eriyen yurttaşlarımız ise gıda ürünlerini pahalılıktan alamıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda sorunları çözecekleri yerde algı peşinde koşuyor. 'Destekleme ödemelerini yaptık' diye övünen Bakan Yumaklı, gerçeği açıklasın, Adana'da ve ülkemizin çoğu yerinde ödeme bekleyen çiftçilere cevap versin" diye konuştu. "DESTEKLEME PARASI ÖDENSİN" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, 'Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği için 3 milyar 393 milyon liralık destekleme ödemeleri yapıldı' açıklamasına tepki gösteren Ayhan Barut, "Destekleme ödemeleri için güya kimlik numaralarına göre bir hafta içinde ödemeler tamamlanacaktı. Oysa durum hiç öyle değil. Adana'da ve bir çok ilimizde çiftçinin destekleme ödemesi hala yapılmadı. 'Öncelik sıralaması' diye resmi olmayan bir gerekçe sunuyorlar. Çiftçinin belini büküp hakkı olan destekleme alacağını bile kafalarına göre ayarlamaya çalışıyorlar. Çiftçimizle oynamayın, destek verin, ödemeleri yapın!" şeklinde konuştu. 
"Çiftçimizle oynamayın, ödemeleri yapın!"

"Destekler hala ödenmedi"


"Çiftçinin destekleme ödemesi niye yapılmadı?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın çiftçilere hububat destekleme ödemelerinin yapıldığı açıklamasına tepki gösterdi. Adana ve bir çok ilde destekleme ödemelerinin hala yapılmadığını vurgulayan Barut, "Bakan Yumaklı Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği için 3 milyar 393 milyon liralık destekleme ödemelerinin yapıldığını söyledi ama Adana'da ve bir çok ilimizde çiftçinin destekleme ödemesi hala yapılmadı. Çiftçinin belini büküp hakkı olan destekleme alacağını bile kafalarına göre ayarlamaya çalışıyorlar. Bırakın bu algı oyunlarını, çiftçinin hakkı olan destekleme ödemelerini yapın" dedi.

"ÇİFTÇİLER ÖDEME BEKLİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Ayhan Barut, "Ülke tarımı ve çiftçisi AKP eliyle yok edilmeye çalışılıyor. Desteksiz bırakılan, borç batağına saplanan çiftçimiz ürettiğinden kazanamıyor. Ekonomik krizle parası hiç edilen, maaşı ve geliri eriyen yurttaşlarımız ise gıda ürünlerini pahalılıktan alamıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda sorunları çözecekleri yerde algı peşinde koşuyor. 'Destekleme ödemelerini yaptık' diye övünen Bakan Yumaklı, gerçeği açıklasın, Adana'da ve ülkemizin çoğu yerinde ödeme bekleyen çiftçilere cevap versin" diye konuştu.

"DESTEKLEME PARASI ÖDENSİN"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, 'Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği için 3 milyar 393 milyon liralık destekleme ödemeleri yapıldı' açıklamasına tepki gösteren Ayhan Barut, "Destekleme ödemeleri için güya kimlik numaralarına göre bir hafta içinde ödemeler tamamlanacaktı. Oysa durum hiç öyle değil. Adana'da ve bir çok ilimizde çiftçinin destekleme ödemesi hala yapılmadı. 'Öncelik sıralaması' diye resmi olmayan bir gerekçe sunuyorlar. Çiftçinin belini büküp hakkı olan destekleme alacağını bile kafalarına göre ayarlamaya çalışıyorlar. Çiftçimizle oynamayın, destek verin, ödemeleri yapın!" şeklinde konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.