"ORMAN YANGINLARI ÇOĞUNLUKLA İNSAN KAYNAKLI"

GÜNDEM 06.05.2024 - 10:17, Güncelleme: 06.05.2024 - 10:17 1164 kez okundu.
 

"ORMAN YANGINLARI ÇOĞUNLUKLA İNSAN KAYNAKLI"

Adana'da "Orman Benim" Etkinliği: Yangın Önleme Bilinci Arttırıldı
Adana'nın yeşil güzelliklerini koruma ve orman yangınlarının önlenmesine yönelik bilinçlendirme adımları kapsamında, "Orman Benim" sloganıyla önemli bir etkinlik düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde gerçekleşen etkinlik, Adana'da bulunan Çukurova Üniversitesi kampüs alanında gerçekleşti. Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, orman yangınlarının çoğunlukla insan kaynaklı olduğu vurgulandı. Yılmaz, sönmemiş sigara izmaritlerinin atılması, ateşin kontrolsüz bırakılması ve çöp atılmasının yangın riskini artırdığını belirterek, katılımcıları daha dikkatli olmaya çağırdı. KÖKÇÜOĞLU: "ORMAN BENİM SENİN HEPİMİZİN" Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hilmi Çatal ile birlikte öğrenciler ve gönüllüler, orman alanı içindeki çöpleri topladı. Ayrıca, olası bir yangında yangını büyütücü etken olan kuru otlar motorlu tıraş makineleriyle temizlendi. Kökçüoğlu, etkinliğin amacına vurgu yaparak, "Hep birlikte tek vücut olup geleceğimiz için ormanlarımıza sahip çıkıyor, Orman Benim, Senin, Bizim, Hepimizin" şeklinde konuştu. Etkinlik, Adana'da orman yangınlarının önlenebilirliği konusunda farkındalık oluşturarak, toplumun katılımıyla önemli bir adım atıldığını gösterdi.
Adana'da "Orman Benim" Etkinliği: Yangın Önleme Bilinci Arttırıldı

Adana'nın yeşil güzelliklerini koruma ve orman yangınlarının önlenmesine yönelik bilinçlendirme adımları kapsamında, "Orman Benim" sloganıyla önemli bir etkinlik düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde gerçekleşen etkinlik, Adana'da bulunan Çukurova Üniversitesi kampüs alanında gerçekleşti. Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, orman yangınlarının çoğunlukla insan kaynaklı olduğu vurgulandı. Yılmaz, sönmemiş sigara izmaritlerinin atılması, ateşin kontrolsüz bırakılması ve çöp atılmasının yangın riskini artırdığını belirterek, katılımcıları daha dikkatli olmaya çağırdı.

KÖKÇÜOĞLU: "ORMAN BENİM SENİN HEPİMİZİN"

Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür Yardımcısı Hilmi Çatal ile birlikte öğrenciler ve gönüllüler, orman alanı içindeki çöpleri topladı. Ayrıca, olası bir yangında yangını büyütücü etken olan kuru otlar motorlu tıraş makineleriyle temizlendi. Kökçüoğlu, etkinliğin amacına vurgu yaparak, "Hep birlikte tek vücut olup geleceğimiz için ormanlarımıza sahip çıkıyor, Orman Benim, Senin, Bizim, Hepimizin" şeklinde konuştu. Etkinlik, Adana'da orman yangınlarının önlenebilirliği konusunda farkındalık oluşturarak, toplumun katılımıyla önemli bir adım atıldığını gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.