Pozantı Zabıtası Akçatekir Yaylasında Sokak Hayvanlarını Besliyor

GÜNDEM 29.11.2019 - 16:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1082+ kez okundu.
 

Pozantı Zabıtası Akçatekir Yaylasında Sokak Hayvanlarını Besliyor

  Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Akçatekir Yaylasındaki başı boş hayvanları haftanın belirli günlerinde yiyecek dağıtarak besliyor.   Yaz ayların da 200 bin nüfusa ulaşan Pozantı’ya bağlı Türkiye’nin en önemli yayla merkezlerinden olan Akçatekir Yaylasında yaz sezonunun bitmesiyle birlikte bölge sessizliğe büründü. Lokanta ve kasapların kış sezonunda kapanmasıyla birlikte bölge de yaşayan  ve aç kalan sokak hayvanlarına Pozantı Belediyesi el uzattı.   Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın talimatıyla zabıta müdürlüğü ekipleri haftanın belli günlerinde düzenli olarak Pozantı’daki kasap ve lokantalardan temin ettikleri kemik ve yağlı ekmekleri hayvanların yaşadığı bölgelere bırakarak besleme de bulundular.   Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli bir geçiş noktasında bulunduklarını dile getiren Zabıta görevlisi Mevlüt Erbil konuyla ilgili yaptığı açıklama da “Pozantı Belediyesi Zabıta ekipleri olarak her hafta düzenli bir şekilde Pozantı’dan temin ettiğimiz sakatat ve ekmekleri Akçatekir Yaylamızdaki başıboş hayvanlara getirerek yaz sezonunun bittiğinden dolayı insanların bu bölgeyi terk etmeyle birlikte burada aç kalan hayvanları besliyoruz ve aç kalmalarını önlüyoruz.” Dedi.  

 

Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Akçatekir Yaylasındaki başı boş hayvanları haftanın belirli günlerinde yiyecek dağıtarak besliyor.

 

Yaz ayların da 200 bin nüfusa ulaşan Pozantı’ya bağlı Türkiye’nin en önemli yayla merkezlerinden olan Akçatekir Yaylasında yaz sezonunun bitmesiyle birlikte bölge sessizliğe büründü. Lokanta ve kasapların kış sezonunda kapanmasıyla birlikte bölge de yaşayan  ve aç kalan sokak hayvanlarına Pozantı Belediyesi el uzattı.

 

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın talimatıyla zabıta müdürlüğü ekipleri haftanın belli günlerinde düzenli olarak Pozantı’daki kasap ve lokantalardan temin ettikleri kemik ve yağlı ekmekleri hayvanların yaşadığı bölgelere bırakarak besleme de bulundular.

 

Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan önemli bir geçiş noktasında bulunduklarını dile getiren Zabıta görevlisi Mevlüt Erbil konuyla ilgili yaptığı açıklama da “Pozantı Belediyesi Zabıta ekipleri olarak her hafta düzenli bir şekilde Pozantı’dan temin ettiğimiz sakatat ve ekmekleri Akçatekir Yaylamızdaki başıboş hayvanlara getirerek yaz sezonunun bittiğinden dolayı insanların bu bölgeyi terk etmeyle birlikte burada aç kalan hayvanları besliyoruz ve aç kalmalarını önlüyoruz.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.