"TAKSİM MEYDANI EMEKÇİLERİN ORTAK HAFIZASIDIR"

GÜNDEM 18.04.2024 - 16:00, Güncelleme: 18.04.2024 - 16:00 1282 kez okundu.
 

"TAKSİM MEYDANI EMEKÇİLERİN ORTAK HAFIZASIDIR"

CHP: Taksim Meydanı 1 Mayıs'ta Milyonlara Açılmalı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partinin resmi genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Taşçıer, emekçilerin haklarını ve taleplerini dile getirirken, özellikle Taksim Meydanı'nın önemine vurgu yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin 12 Ekim 2023 tarihinde almış olduğu kararın uygulanması çağrısını yaparak konuşmasına başlayan Taşçıer, "Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır." diyerek Taksim'in sembolik önemini vurguladı. Parti olarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağına ilişkin kararının uygulanmasını talep ettiklerini belirtti. Meydanın milyonlarca emekçi için açılmasını isteyen Taşçıer, sembolik izinler yerine geniş katılımlı bir etkinlik için çağrıda bulundu. "1 MAYIS'TA ALANLARDA HERKESİ BEKLİYORUZ" Basın toplantısında, Türkiye'de emekçilerin karşılaştığı sorunlara da dikkat çekildi. Düşük ücretler, aşırı çalışma, ve sendikal haklara yapılan saldırılar gibi konuların altını çizen Taşçıer, orta gelirli ve yoksul kesimlerin yaşadığı zorluklara da değindi. Ayrıca, emeklilerin ve çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurguladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Valilik ile görüşme gerçekleştireceğini ve Taksim Meydanı'nın açılması talebini ileteceğini bildiren Taşçıer, 1 Mayıs'ta alanlarda herkesi beklediklerini ifade etti. Taşçıer basın toplantısını, vefat eden CHP'nin TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyerek sonlandırdı.
CHP: Taksim Meydanı 1 Mayıs'ta Milyonlara Açılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partinin resmi genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Taşçıer, emekçilerin haklarını ve taleplerini dile getirirken, özellikle Taksim Meydanı'nın önemine vurgu yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin 12 Ekim 2023 tarihinde almış olduğu kararın uygulanması çağrısını yaparak konuşmasına başlayan Taşçıer, "Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır." diyerek Taksim'in sembolik önemini vurguladı. Parti olarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağına ilişkin kararının uygulanmasını talep ettiklerini belirtti. Meydanın milyonlarca emekçi için açılmasını isteyen Taşçıer, sembolik izinler yerine geniş katılımlı bir etkinlik için çağrıda bulundu.

"1 MAYIS'TA ALANLARDA HERKESİ BEKLİYORUZ"

Basın toplantısında, Türkiye'de emekçilerin karşılaştığı sorunlara da dikkat çekildi. Düşük ücretler, aşırı çalışma, ve sendikal haklara yapılan saldırılar gibi konuların altını çizen Taşçıer, orta gelirli ve yoksul kesimlerin yaşadığı zorluklara da değindi. Ayrıca, emeklilerin ve çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurguladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Valilik ile görüşme gerçekleştireceğini ve Taksim Meydanı'nın açılması talebini ileteceğini bildiren Taşçıer, 1 Mayıs'ta alanlarda herkesi beklediklerini ifade etti. Taşçıer basın toplantısını, vefat eden CHP'nin TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyerek sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.