“Üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu var”

GÜNDEM 30.03.2024 - 12:40, Güncelleme: 30.03.2024 - 12:40 2811+ kez okundu.
 

“Üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu var”

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu bulunduğunu belirtti. İmamoğlu’nda, İlçe Kaymakamı Osman Şahin ile birlikte üreticiye tohum dağıtan İl Müdürü Kökçüoğlu, üreticiye desteklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Adana'daki üreticilere 528 ton hibeli tohum dağıtımı yapıldı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazileri tarımsal üretime kazandırmak amacıyla başlatılan TAKE Projesi kapsamında, Adanalı üreticilere ayçiçeği, soya, nohut ve fasulye tohumu verilmesi kararlaştırıldığı bildirildi. Tarım topraklarının hem dünyada hem de ülkemizde etkin ve verimli kullanılmasından hareketle yola çıkan Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün soya ve ayçiçeği tohumlarını yüzde 50 hibe ile nohut ve kuru fasulye tohumlarını da yüzde 75 hibe ile üreticilerle buluşturduğu açıklandı. İmamoğlu ilçesinde üreticilere soya tohumu dağıtımı programına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticiden üretmesini isterken yaptığı desteklerle de her zaman yanında olduğunu kaydetti. Kökçüoğlu, “Adana'da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var, bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bir ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek" dedi. İl Müdürü Kökçüoğlu ve İmamoğlu Kaymakamı Osman Şahin daha sonra üreticilere soya tohumlarını dağıttı. Adana'da TAKE Projesi çerçevesinde 9 ilçede 400 ton soya ile 34,6 ton ayçiçeği, 4 ilçede de 40 ton kuru fasulye ile 53,8 ton nohut tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtılan üretici sayısı 3186 olurken, dağıtılan tohum miktarı ise 528,4 ton oldu.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu bulunduğunu belirtti. İmamoğlu’nda, İlçe Kaymakamı Osman Şahin ile birlikte üreticiye tohum dağıtan İl Müdürü Kökçüoğlu, üreticiye desteklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Adana'daki üreticilere 528 ton hibeli tohum dağıtımı yapıldı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki arazileri tarımsal üretime kazandırmak amacıyla başlatılan TAKE Projesi kapsamında, Adanalı üreticilere ayçiçeği, soya, nohut ve fasulye tohumu verilmesi kararlaştırıldığı bildirildi. Tarım topraklarının hem dünyada hem de ülkemizde etkin ve verimli kullanılmasından hareketle yola çıkan Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün soya ve ayçiçeği tohumlarını yüzde 50 hibe ile nohut ve kuru fasulye tohumlarını da yüzde 75 hibe ile üreticilerle buluşturduğu açıklandı.
İmamoğlu ilçesinde üreticilere soya tohumu dağıtımı programına katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticiden üretmesini isterken yaptığı desteklerle de her zaman yanında olduğunu kaydetti. Kökçüoğlu, “Adana'da soya, ayçiçeği, fasulye, nohut tohumları dağıtarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dağıtarak değil sulama, kırsal kalkınma yatırımları gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunları yaparken tek bir amacımız var, bir karış toprağımız boş kalmasın. Dağıtımını yaptığımız soyaya da ülkemizin hem yem hem de yağ anlamında ihtiyacı var. Üretici olarak sizler yetiştireceksiniz. Arz açığının olduğu bir ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasını sağlayacağız. Desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecek" dedi.
İl Müdürü Kökçüoğlu ve İmamoğlu Kaymakamı Osman Şahin daha sonra üreticilere soya tohumlarını dağıttı. Adana'da TAKE Projesi çerçevesinde 9 ilçede 400 ton soya ile 34,6 ton ayçiçeği, 4 ilçede de 40 ton kuru fasulye ile 53,8 ton nohut tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtılan üretici sayısı 3186 olurken, dağıtılan tohum miktarı ise 528,4 ton oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.