YERLİKAYA: "GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SANDIĞA GİDİN"

SİYASET 25.03.2024 - 15:30, Güncelleme: 25.03.2024 - 15:30 1496+ kez okundu.
 

YERLİKAYA: "GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SANDIĞA GİDİN"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için titiz bir güvenlik planı açıkladı.
 Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde seçim güvenliğini sağlamak üzere 594 bin personel görevlendirildi. Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 324 bin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 197 bin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bin 850, güvenlik korucularından 53 bin ve gönüllü güvenlik korucularından 17 bin kişi görev alacak. Bakan Yerlikaya, yapılan risk analizleri ve değerlendirmeler sonucunda her il için özel seçim güvenlik planları oluşturulduğunu belirtti.  "HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ" Bakan YerlikayabYüksek Seçim Kurulu yetkilileriyle yapılan toplantılarda siber güvenlik konusunda alınacak tedbirlerin de belirlendiğini vurguladı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, kolluk birimlerine ait helikopterler, uçaklar ve İHA'lar da göreve hazır bekletiliyor. Bu önlemlerle her ilde ve her sokakta huzur ve güven içinde bir seçim ortamının sağlanması hedefleniyor. Türkiye'nin demokratik süreçlerindeki istikrarı ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılığı, seçimlere katılan her vatandaşın gönül rahatlığıyla sandığa gitmesini temin ediyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için titiz bir güvenlik planı açıkladı.

 Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde seçim güvenliğini sağlamak üzere 594 bin personel görevlendirildi. Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 324 bin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 197 bin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bin 850, güvenlik korucularından 53 bin ve gönüllü güvenlik korucularından 17 bin kişi görev alacak. Bakan Yerlikaya, yapılan risk analizleri ve değerlendirmeler sonucunda her il için özel seçim güvenlik planları oluşturulduğunu belirtti. 

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"

Bakan YerlikayabYüksek Seçim Kurulu yetkilileriyle yapılan toplantılarda siber güvenlik konusunda alınacak tedbirlerin de belirlendiğini vurguladı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, kolluk birimlerine ait helikopterler, uçaklar ve İHA'lar da göreve hazır bekletiliyor. Bu önlemlerle her ilde ve her sokakta huzur ve güven içinde bir seçim ortamının sağlanması hedefleniyor. Türkiye'nin demokratik süreçlerindeki istikrarı ve güvenliği sağlama konusundaki kararlılığı, seçimlere katılan her vatandaşın gönül rahatlığıyla sandığa gitmesini temin ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.