YILBAŞI GÜNÜ AÇ DOLAŞMAYIN

SAĞLIK-YAŞAM 27.12.2018 - 15:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1886+ kez okundu.
 

YILBAŞI GÜNÜ AÇ DOLAŞMAYIN

Diyetisyen Sinem Yağmurcu, yılbaşı gecesi öncesi ve sonrasına ilişkin beslenme tüyoları verdi.
  SAKİNE AYHAN / EGEMEN Diyetisyen Sinem Yağmurcu, yılbaşının çeşit çeşit lezzetlerle donatılmış büyük sofralar, açık büfeler, mezeler ve alkol tüketimi başta olmak üzere tamamen yiyecek- içecek üzerine kurulmuş bir gece olduğunu belirterek, “Yılbaşı günü yapılan en büyük hata, nasıl olsa akşam çok fazla yemek yiyeceğim düşüncesiyle tüm gün aç dolaşmak oluyor” dedi. SOFRAYA AÇ OTURUN Yağmurcu, yaptığı açıklamada, akşam ipin ucunu çok kaçırmamak için sabah güzel bir kahvaltı yapılmasını, kan şekerini dengelemek için hafif bir öğle yemeği yenmesini, yılbaşı sofrasına oturmadan bir kaç saat önce de sağlıklı bir atıştırmalık tüketerek sofraya aç oturmak gerektiğini söyledi. YAĞLI VE TUZLUDAN KAÇININ Yağmurcu, “Eğer yemekleri evde kendiniz yapıyorsanız aşırı yağlı, tuzlu besinlerden kaçınmalı, meze seviyorsak tahinli mayonezli mezeler yerine yoğurt, haşlanmış sebze veya deniz ürünlerini içinde barındıran hafif mezeler yapmalıyız. Çünkü sofraya oturduğumuzda neyi ne kadar yediğimizin farkına varamayabiliriz” diye konuştu. LİMİTSİZ YERLERDEN UZAK DURUN Yağmurcu, şunları kaydetti: “Gece dışarı çıkma gibi bir düşünceniz varsa gideceğiniz yere aç gitmemelisiniz. Hafif tok bir şekilde olursanız açık büfedeki lezzetli besinlere karşı koyabilirsiniz. Limitsiz meze ve içki alternatifi sunan restoranlardan uzak durmanızı öneririm. Çünkü bu durumda kontrolün sizin elinizden çıkması olasıdır. Yılbaşı gecesi yemekler yerine eğlence ve dansa odaklanmanızı öneririm. Yılbaşı tatlısı olarak şerbeti yoğun tatlılar yerine kabak tatlısı, kaymaksız ayva tatlısı ya da  fırında armut veya elma, dondurma gibi yağ içermeyen hafif meyve tatlılar seçilebilir.”   VÜCUDUNUZU YORMAYIN Bu gece en merak edilenin alkol tüketimi olduğunu ifade eden Diyetisyen Sinem Yağmurcu, “Alkol tüketiminde o gün kendinize sınırsız bir hak tanımayın. Alkolün 1 gramının 7 kalori olduğunu unutmamakla birlikte vücudunuzu yormanızın eğlenceye hiçbir katkısı olmayacağını hatırlayın” dedi. Yağmurcu, şöyle devam etti: “Bir bardak bira veya şarap tercihi yapmak votka, viski, martini, rakı, rom veya karışık alkollü içkilere göre çok daha iyi bir seçenektir. Hazırlanan alkollü karışımlar sırasında içkiniz neredeyse 500 kaloriyi bile bulabilir ki bu da 1 bardak alkol içmek için yaklaşık 3 saat koşarak harcanan enerjiye bedeldir. Ayrıca özellikle rose şarap gibi hafif bir alkol tercih edersek yeni yılın ilk sabahı güne pişmanlık duymadan daha hafif başlayacağınızı unutmayın. Yılbaşı sonrası sabah bol su içerek güne başlamanızı ve eğer imkânınız varsa güzel bir doğa yürüyüşü ya da hafif bir koşuyla yeni yıla zinde bir başlangıç yapmanızı öneririm. Yılbaşı gecesinin ödem ve toksinlerinden arınmak için gün içinde bol bol çiğ meyve ve sebze tüketip özellikle günü sebze çorbalarıyla geçirmelisiniz. Karbonhidrat ve kafeinli içeceklerden uzak durup gün içinde bol su ve bitki çayı tüketebiliriz. Herkese mutlu sağlıklı ve hayallerini gerçekleştirebileceği güzel bir sene diliyorum.”
Diyetisyen Sinem Yağmurcu, yılbaşı gecesi öncesi ve sonrasına ilişkin beslenme tüyoları verdi.

 

SAKİNE AYHAN / EGEMEN

Diyetisyen Sinem Yağmurcu, yılbaşının çeşit çeşit lezzetlerle donatılmış büyük sofralar, açık büfeler, mezeler ve alkol tüketimi başta olmak üzere tamamen yiyecek- içecek üzerine kurulmuş bir gece olduğunu belirterek, “Yılbaşı günü yapılan en büyük hata, nasıl olsa akşam çok fazla yemek yiyeceğim düşüncesiyle tüm gün aç dolaşmak oluyor” dedi.

SOFRAYA AÇ OTURUN

Yağmurcu, yaptığı açıklamada, akşam ipin ucunu çok kaçırmamak için sabah güzel bir kahvaltı yapılmasını, kan şekerini dengelemek için hafif bir öğle yemeği yenmesini, yılbaşı sofrasına oturmadan bir kaç saat önce de sağlıklı bir atıştırmalık tüketerek sofraya aç oturmak gerektiğini söyledi.

YAĞLI VE TUZLUDAN KAÇININ

Yağmurcu, “Eğer yemekleri evde kendiniz yapıyorsanız aşırı yağlı, tuzlu besinlerden kaçınmalı, meze seviyorsak tahinli mayonezli mezeler yerine yoğurt, haşlanmış sebze veya deniz ürünlerini içinde barındıran hafif mezeler yapmalıyız. Çünkü sofraya oturduğumuzda neyi ne kadar yediğimizin farkına varamayabiliriz” diye konuştu.

LİMİTSİZ YERLERDEN UZAK DURUN

Yağmurcu, şunları kaydetti: “Gece dışarı çıkma gibi bir düşünceniz varsa gideceğiniz yere aç gitmemelisiniz. Hafif tok bir şekilde olursanız açık büfedeki lezzetli besinlere karşı koyabilirsiniz. Limitsiz meze ve içki alternatifi sunan restoranlardan uzak durmanızı öneririm. Çünkü bu durumda kontrolün sizin elinizden çıkması olasıdır. Yılbaşı gecesi yemekler yerine eğlence ve dansa odaklanmanızı öneririm. Yılbaşı tatlısı olarak şerbeti yoğun tatlılar yerine kabak tatlısı, kaymaksız ayva tatlısı ya da  fırında armut veya elma, dondurma gibi yağ içermeyen hafif meyve tatlılar seçilebilir.”

 

VÜCUDUNUZU YORMAYIN

Bu gece en merak edilenin alkol tüketimi olduğunu ifade eden Diyetisyen Sinem Yağmurcu, “Alkol tüketiminde o gün kendinize sınırsız bir hak tanımayın. Alkolün 1 gramının 7 kalori olduğunu unutmamakla birlikte vücudunuzu yormanızın eğlenceye hiçbir katkısı olmayacağını hatırlayın” dedi.

Yağmurcu, şöyle devam etti: “Bir bardak bira veya şarap tercihi yapmak votka, viski, martini, rakı, rom veya karışık alkollü içkilere göre çok daha iyi bir seçenektir. Hazırlanan alkollü karışımlar sırasında içkiniz neredeyse 500 kaloriyi bile bulabilir ki bu da 1 bardak alkol içmek için yaklaşık 3 saat koşarak harcanan enerjiye bedeldir. Ayrıca özellikle rose şarap gibi hafif bir alkol tercih edersek yeni yılın ilk sabahı güne pişmanlık duymadan daha hafif başlayacağınızı unutmayın. Yılbaşı sonrası sabah bol su içerek güne başlamanızı ve eğer imkânınız varsa güzel bir doğa yürüyüşü ya da hafif bir koşuyla yeni yıla zinde bir başlangıç yapmanızı öneririm. Yılbaşı gecesinin ödem ve toksinlerinden arınmak için gün içinde bol bol çiğ meyve ve sebze tüketip özellikle günü sebze çorbalarıyla geçirmelisiniz. Karbonhidrat ve kafeinli içeceklerden uzak durup gün içinde bol su ve bitki çayı tüketebiliriz. Herkese mutlu sağlıklı ve hayallerini gerçekleştirebileceği güzel bir sene diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.