ADANA 9 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR'DE CHP DEDİ

GÜNDEM 01.04.2024 - 02:15, Güncelleme: 01.04.2024 - 03:19 1818 kez okundu.
 

ADANA 9 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR'DE CHP DEDİ

Adana'da Devrim Rüzgarları: CHP'nin İlçelerdeki 9'luk Zaferi ve Büyükşehir'de Yükselen Başarı!
Adana'da 2024 yerel seçim sonuçları oldukça çekişmeli bir yarıştan sonra açıklandı. Seçimlere yoğun katılım, demokratik sürecin önemli bir göstergesi olarak öne çıktı. Adaylar, Adana'nın karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara çözümler sunmak ve şehrin gelişimini hızlandırmak için kapsamlı kampanyalar yürüttüler. 11 Nisan 2019 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için hak kazanan Zeydan Karalar ile AK Parti'nin adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sıkı bir yarış içine girdi. Ancak, Resmi olmayan verilere göre Zeydan Karalar yeniden seçilerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etme hakkını elde etti. CHP ADANA' DA 15 İLÇEN'İN 9' UNU KAZANDI CHP Adana'da büyük bir başarı elde ederek 15 ilçenin 9' unu kazandı. İlçelerde kazanan adaylar şu şekilde: Seyhan CHP Oya Tekin, Sarıçam MHP Bilal Uludağ, Çukurova Chp Emrah Kozay, Yüreğir CHP Ali Demirçalı,Ceyhan CHP Kadir Aydar, Feke Yeniden Refah Partisi Cömert Özen, Karaisalı MHP Bekir Şimşek, Karataş CHP Ali Bedrettin Karataş, Kozan MHP Mustafa Atlı, Pozantı MHP Ali Avan, Saimbeyli Bağımsız Mahmut Dal, Tufanbeyli CHP Ahmet Aktürk, Yumurtalık CHP Erdinç Altıok,  Aladağ CHP Kemal Özdemir, İmamoğlu CHP Kasım Karaköse kazandı. Oya Tekin Adana'nın ilk seçimle  gelen kadın başkanı olurken, Ak Parti Adana'da hiç bir belediyede seçimi kazanamadı.    CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU İKTİDARA SARI KART DEĞİL KIRMIZI KART CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı dikkat çekici. CHP, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra birçok ilde zafer kazanarak 36 ilde birinci çıktı. Bu, CHP'nin 2019 yerel seçimlerine göre büyük bir çıkış yakaladığını gösteriyor. İktidara sari kart değil, kırmızı kart çıkaran CHP, AK Parti'nin birinci olduğu il sayısını 23'e düşürdü. Türkiye genelinde 36 ili kazanan CHP, siyasi arenada güçlü bir konum elde etti.  CHP, İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Adana, Antalya, Bolu, Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kırşehir, Mersin, Muğla, Sinop, Kilis, Adıyaman, Giresun, Amasya, Denizli, Manisa, Uşak, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Bursa, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Yalova, Kastamonu illerini kazandı.
Adana'da Devrim Rüzgarları: CHP'nin İlçelerdeki 9'luk Zaferi ve Büyükşehir'de Yükselen Başarı!

Adana'da 2024 yerel seçim sonuçları oldukça çekişmeli bir yarıştan sonra açıklandı. Seçimlere yoğun katılım, demokratik sürecin önemli bir göstergesi olarak öne çıktı. Adaylar, Adana'nın karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlara çözümler sunmak ve şehrin gelişimini hızlandırmak için kapsamlı kampanyalar yürüttüler. 11 Nisan 2019 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için hak kazanan Zeydan Karalar ile AK Parti'nin adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sıkı bir yarış içine girdi. Ancak, Resmi olmayan verilere göre Zeydan Karalar yeniden seçilerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etme hakkını elde etti.

CHP ADANA' DA 15 İLÇEN'İN 9' UNU KAZANDI

CHP Adana'da büyük bir başarı elde ederek 15 ilçenin 9' unu kazandı. İlçelerde kazanan adaylar şu şekilde: Seyhan CHP Oya Tekin, Sarıçam MHP Bilal Uludağ, Çukurova Chp Emrah Kozay, Yüreğir CHP Ali Demirçalı,Ceyhan CHP Kadir Aydar, Feke Yeniden Refah Partisi Cömert Özen, Karaisalı MHP Bekir Şimşek, Karataş CHP Ali Bedrettin Karataş, Kozan MHP Mustafa Atlı, Pozantı MHP Ali Avan, Saimbeyli Bağımsız Mahmut Dal, Tufanbeyli CHP Ahmet Aktürk, Yumurtalık CHP Erdinç Altıok,  Aladağ CHP Kemal Özdemir, İmamoğlu CHP Kasım Karaköse kazandı. Oya Tekin Adana'nın ilk seçimle  gelen kadın başkanı olurken, Ak Parti Adana'da hiç bir belediyede seçimi kazanamadı. 
 

CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU

İKTİDARA SARI KART DEĞİL KIRMIZI KART


CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı dikkat çekici. CHP, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra birçok ilde zafer kazanarak 36 ilde birinci çıktı. Bu, CHP'nin 2019 yerel seçimlerine göre büyük bir çıkış yakaladığını gösteriyor. İktidara sari kart değil, kırmızı kart çıkaran CHP, AK Parti'nin birinci olduğu il sayısını 23'e düşürdü. Türkiye genelinde 36 ili kazanan CHP, siyasi arenada güçlü bir konum elde etti.  CHP, İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Adana, Antalya, Bolu, Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kırşehir, Mersin, Muğla, Sinop, Kilis, Adıyaman, Giresun, Amasya, Denizli, Manisa, Uşak, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Bursa, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Yalova, Kastamonu illerini kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.