ESNAFA ‘BLOKE’ KISKACI!..

GÜNDEM 19.03.2024 - 14:46, Güncelleme: 19.03.2024 - 14:47 1789+ kez okundu.
 

ESNAFA ‘BLOKE’ KISKACI!..

Enflasyonun, girdi maliyetlerinin sürekli arttığı ülkemizde küçük esnaf ve işletmelerde zor günler geçiriyor.
 Vergi yükü altında ezilen küçük esnaf ve işletmeler ne yapacağını şaşırmış durumda. Ramazan ayının da girmesiyle birlikte bazı iş kollarında çarklar tamamen durma noktasına gelirken, Vergi Daireleri’nin bu işletmelerin banka hesaplarına bloke koyması esnaf ve işletmecileri kara kara düşündürüyor. Küçük esnaf ve işletmeciler, zor günler geçirdiklerini ve günü kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, “Ekonominin hali ortada. Girdi maliyetleri sürekli artıyor, bugün aldığımızı yarın alamaz durumdayız. Bugün birçok işletme iş yapamaz durumda. Ramazan ayının girmesiyle birlikte başta eğlence sektörü gibi bazı işletmeler neredeyse kepenk kapatma noktasına geldi. Birçoğumuzun vergi dairelerine borcumuz var. Borç nedeniyle vergi daireleri banka hesaplarımıza bloke koyuyor. Dolayısıyla hiç iş yapamaz hale geliyoruz” diyerek, içinde bulundukları duruma dikkat çektiler. YÜZDE 30’UNU ÖDE, BLOKE KALKSIN Vergi borcuna karşılık konulan blokenin, borcun yüzde 30’unun ödenmesi halinde, hesaplara konulan blokenin kaldırıldığına dikkat çeken işletmeciler, “İşler iyi olsa zaten vergi borcumuz olmaz. Hesaplara konulan blokeyi kaldırmak için borcun yüzde 30’unu ödememiz gerekiyor. Bu oranı ödemek öyle kolay değil. Maliye Bakanlığı bu konuda, küçük esnaf ve işletmecilere kolaylık sağlamalı. Bloke kıskacı altındaki esnaf, işletmeci işlerini döndürebilmek için günlük nakit akışına ihtiyacı var. Hesaplarımıza konulan bloke ile elimiz kolumuz adeta bağlanıyor. Borcumuzu ödeyebilmemiz için iş yapmak zorundayız. Yoksa onlarca küçük esnaf, işyeri kapanacak duruma gelecek” diye konuştular.
Enflasyonun, girdi maliyetlerinin sürekli arttığı ülkemizde küçük esnaf ve işletmelerde zor günler geçiriyor.

 Vergi yükü altında ezilen küçük esnaf ve işletmeler ne yapacağını şaşırmış durumda. Ramazan ayının da girmesiyle birlikte bazı iş kollarında çarklar tamamen durma noktasına gelirken, Vergi Daireleri’nin bu işletmelerin banka hesaplarına bloke koyması esnaf ve işletmecileri kara kara düşündürüyor.

Küçük esnaf ve işletmeciler, zor günler geçirdiklerini ve günü kurtarmaya çalıştıklarını belirterek, “Ekonominin hali ortada. Girdi maliyetleri sürekli artıyor, bugün aldığımızı yarın alamaz durumdayız. Bugün birçok işletme iş yapamaz durumda. Ramazan ayının girmesiyle birlikte başta eğlence sektörü gibi bazı işletmeler neredeyse kepenk kapatma noktasına geldi. Birçoğumuzun vergi dairelerine borcumuz var. Borç nedeniyle vergi daireleri banka hesaplarımıza bloke koyuyor. Dolayısıyla hiç iş yapamaz hale geliyoruz” diyerek, içinde bulundukları duruma dikkat çektiler.
YÜZDE 30’UNU ÖDE, BLOKE KALKSIN
Vergi borcuna karşılık konulan blokenin, borcun yüzde 30’unun ödenmesi halinde, hesaplara konulan blokenin kaldırıldığına dikkat çeken işletmeciler, “İşler iyi olsa zaten vergi borcumuz olmaz. Hesaplara konulan blokeyi kaldırmak için borcun yüzde 30’unu ödememiz gerekiyor. Bu oranı ödemek öyle kolay değil. Maliye Bakanlığı bu konuda, küçük esnaf ve işletmecilere kolaylık sağlamalı. Bloke kıskacı altındaki esnaf, işletmeci işlerini döndürebilmek için günlük nakit akışına ihtiyacı var. Hesaplarımıza konulan bloke ile elimiz kolumuz adeta bağlanıyor. Borcumuzu ödeyebilmemiz için iş yapmak zorundayız. Yoksa onlarca küçük esnaf, işyeri kapanacak duruma gelecek” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.