İBNİ SİNA'DAN SAĞLIK ÇAĞRISI: "TUZU AZALT SAĞLIĞI ARTIR"

GÜNDEM 29.03.2024 - 12:36, Güncelleme: 29.03.2024 - 12:36 1368+ kez okundu.
 

İBNİ SİNA'DAN SAĞLIK ÇAĞRISI: "TUZU AZALT SAĞLIĞI ARTIR"

Dünya Tuza Dikkat Haftası Etkinliği İle İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlıklı Yaşam Farkındalığı Oluşturdu
Sarıçam'da sağlık alanında hizmet veren tek okul olan, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. "Dünya Tuza Dikkat Haftası" kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, okulun sağlık alanındaki öğrenci ve öğretmenlerini bir araya getirdi ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Etkinlik, tuz tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini vurgulayarak katılımcıları bilinçlendirmeyi hedefliyor. Öğrenciler ve öğretmenler, bir araya gelerek sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda bilgi paylaşımında bulundular ve toplumda tuz tüketiminin azaltılması gerekliliği üzerine farkındalık oluşturdular. Bu etkinlik, okulun sağlık alanında yapılan çalışmalara önemli bir katkı sağlarken, öğrencilere de sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenme fırsatı sundu "AZI KARAR ÇOĞU ZARAR"  Okul Müdürü Nuray Pişkin, etkinliğin açılış konuşmasında insan sağlığının gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını belirtti. Özellikle 21. yüzyılda sağlık teknolojisinin gelişmesi ve toplumun kaliteli yaşam şartlarına olan ilgisinin artması, insanların sağlık kurallarına daha fazla dikkat etmelerini sağladığını ifade etti. Covid-19 salgınının ise sağlık konusunda büyük bir duyarlılık oluşturduğunu ve doğru beslenme ile sağlıklı yaşam doktrinlerini şekillendirdiğini vurguladı. Toplumda uzun zamandır kabul gören "Her şeyin fazlası zarardır" anlayışıyla "AZI KARAR ÇOĞU ZARAR" sloganının, tuz tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurguladı. "FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLEDİLER" Etkinliğe katılan önemli isimler arasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat SERT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İNAL, Şube Müdürü Yalçın KURT, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı Ekibi, İSG Uzmanları ve Milli Eğitim Arama Kurtarma Birliği Ekibi yer aldı. Ayrıca, Sarıçam İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Musa ŞAHİN ve Diyetisyen Yasemen BELGEN, tuzun sağlık için gerekliliğini vurgularken fazlasının vücutta hastalıklara neden olabileceği konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Günlük tuz tüketiminin sadece 1 çay kaşığı ölçüsünde olması gerektiğini, ancak genellikle bu miktarın 3 katının tüketildiğine dikkat çektiler. Tuz çeşitlerini anlatırken iyotlu Himalaya tuzunun en sağlıklısı olduğunu vurguladılar ve fazla tuz tüketiminin olası etkilerini detaylarıyla aktardılar. Bu bilgilendirme sunumlarıyla öğrenci ve öğretmenler, misafirlerine tuz tüketimi konusunda farkındalık yaratmayı hedefledi. Ayrıca etkinlik sonrasında Salina Tuz 96 adet sağlıklı tuzu etkinliğe katılan misafirlere hediye etti.
Dünya Tuza Dikkat Haftası Etkinliği İle İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlıklı Yaşam Farkındalığı Oluşturdu

Sarıçam'da sağlık alanında hizmet veren tek okul olan, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. "Dünya Tuza Dikkat Haftası" kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, okulun sağlık alanındaki öğrenci ve öğretmenlerini bir araya getirdi ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Etkinlik, tuz tüketiminin sağlık üzerindeki etkilerini vurgulayarak katılımcıları bilinçlendirmeyi hedefliyor. Öğrenciler ve öğretmenler, bir araya gelerek sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda bilgi paylaşımında bulundular ve toplumda tuz tüketiminin azaltılması gerekliliği üzerine farkındalık oluşturdular. Bu etkinlik, okulun sağlık alanında yapılan çalışmalara önemli bir katkı sağlarken, öğrencilere de sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenme fırsatı sundu


"AZI KARAR ÇOĞU ZARAR" 

Okul Müdürü Nuray Pişkin, etkinliğin açılış konuşmasında insan sağlığının gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını belirtti. Özellikle 21. yüzyılda sağlık teknolojisinin gelişmesi ve toplumun kaliteli yaşam şartlarına olan ilgisinin artması, insanların sağlık kurallarına daha fazla dikkat etmelerini sağladığını ifade etti. Covid-19 salgınının ise sağlık konusunda büyük bir duyarlılık oluşturduğunu ve doğru beslenme ile sağlıklı yaşam doktrinlerini şekillendirdiğini vurguladı. Toplumda uzun zamandır kabul gören "Her şeyin fazlası zarardır" anlayışıyla "AZI KARAR ÇOĞU ZARAR" sloganının, tuz tüketimi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemini vurguladı.

"FARKINDALIK YARATMAYI HEDEFLEDİLER"

Etkinliğe katılan önemli isimler arasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat SERT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İNAL, Şube Müdürü Yalçın KURT, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sağlığı Ekibi, İSG Uzmanları ve Milli Eğitim Arama Kurtarma Birliği Ekibi yer aldı. Ayrıca, Sarıçam İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Musa ŞAHİN ve Diyetisyen Yasemen BELGEN, tuzun sağlık için gerekliliğini vurgularken fazlasının vücutta hastalıklara neden olabileceği konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Günlük tuz tüketiminin sadece 1 çay kaşığı ölçüsünde olması gerektiğini, ancak genellikle bu miktarın 3 katının tüketildiğine dikkat çektiler. Tuz çeşitlerini anlatırken iyotlu Himalaya tuzunun en sağlıklısı olduğunu vurguladılar ve fazla tuz tüketiminin olası etkilerini detaylarıyla aktardılar. Bu bilgilendirme sunumlarıyla öğrenci ve öğretmenler, misafirlerine tuz tüketimi konusunda farkındalık yaratmayı hedefledi. Ayrıca etkinlik sonrasında Salina Tuz 96 adet sağlıklı tuzu etkinliğe katılan misafirlere hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.