"IPARD III PROJESİYLE TARIMA 248 MİLYON EURO HİBE"

EKONOMİ 28.03.2024 - 14:45, Güncelleme: 28.03.2024 - 14:45 1594+ kez okundu.
 

"IPARD III PROJESİYLE TARIMA 248 MİLYON EURO HİBE"

Adana'da Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörüne Büyük Canlılık
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2024 yılında IPARD III Hibe Programı kapsamında Adana'da tarım ve kırsal kalkınma sektörüne yönelik önemli destekler sağlamaya hazırlanıyor. Kurum, 81 ile yayılacak olan hibe programlarına ilişkin proje çağırı takvimini açıkladıktan sonra, sektör temsilcileriyle Adana Ticaret Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, TKDK İrtibat Ofisi Uzmanı Nevzat Türkan tarafından IPARD III hibe programının ayrıntılı sunumu yapıldı. Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPARD III Programı'nın tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar gibi çeşitli alanlarda büyük fırsatlar sunacağını belirtti.  "ADANALI ÜRETİCİLERİMİZ HİBEDEN FAYDALANABİLECEK" Bayram, Adanalı üreticilerin bu hibelerden faydalanabileceğini vurgulayarak, 2024 yılından itibaren IPARD III Programı ile 248 milyon Euro tutarında hibe desteğinin sağlanacağını dile getirdi. Bayram, IPARD III Programı'nın ülke genelinde uygulanacak olmasının yanı sıra Adana'daki girişimciler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanlarında yapılacak yatırımlar için IPARD kaynaklarının kullanılabileceğini ifade etti. Detaylı bilgi almak isteyen yatırımcıların Adana Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ofisine başvurabileceklerini sözlerine ekledi. Adana'da tarım ve kırsal kalkınma sektörü için büyük önem taşıyan IPARD III Projesi, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Bu projeyle Adana'daki tarım ve kırsal kalkınma potansiyelinin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve sektörün daha rekabetçi hale gelmesi amaçlanıyor.
Adana'da Tarım ve Kırsal Kalkınma Sektörüne Büyük Canlılık

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2024 yılında IPARD III Hibe Programı kapsamında Adana'da tarım ve kırsal kalkınma sektörüne yönelik önemli destekler sağlamaya hazırlanıyor. Kurum, 81 ile yayılacak olan hibe programlarına ilişkin proje çağırı takvimini açıkladıktan sonra, sektör temsilcileriyle Adana Ticaret Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, TKDK İrtibat Ofisi Uzmanı Nevzat Türkan tarafından IPARD III hibe programının ayrıntılı sunumu yapıldı. Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPARD III Programı'nın tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar gibi çeşitli alanlarda büyük fırsatlar sunacağını belirtti. 

"ADANALI ÜRETİCİLERİMİZ HİBEDEN FAYDALANABİLECEK"

Bayram, Adanalı üreticilerin bu hibelerden faydalanabileceğini vurgulayarak, 2024 yılından itibaren IPARD III Programı ile 248 milyon Euro tutarında hibe desteğinin sağlanacağını dile getirdi. Bayram, IPARD III Programı'nın ülke genelinde uygulanacak olmasının yanı sıra Adana'daki girişimciler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanlarında yapılacak yatırımlar için IPARD kaynaklarının kullanılabileceğini ifade etti. Detaylı bilgi almak isteyen yatırımcıların Adana Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ofisine başvurabileceklerini sözlerine ekledi. Adana'da tarım ve kırsal kalkınma sektörü için büyük önem taşıyan IPARD III Projesi, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlamayı hedefliyor. Bu projeyle Adana'daki tarım ve kırsal kalkınma potansiyelinin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve sektörün daha rekabetçi hale gelmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.