24 KASIM’DA OKULLARDA DEĞİL ALANLARDAYIZ

GÜNDEM 20.11.2023 - 10:28, Güncelleme: 20.11.2023 - 10:28 1013+ kez okundu.
 

24 KASIM’DA OKULLARDA DEĞİL ALANLARDAYIZ

Ergin; “Eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan yöneticilerin, yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok”
Eğitim İş Adana 01 No’lu Şube Başkanı Seher Ergin,  24 Kasım Öğretmenler Günü’nde okullarda olmak yerine iş bırakacaklarını dile getirerek, “öğretmenliği ayaklar altına almaya çalışan yöneticilerin riyakârca tebriklerini reddedeceğiz “dedi.  Ergin; “Okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. Tüm illerde Atatürk anıtlarının olduğu alanlarda Başöğretmenimize saygımızı sunacağız.  Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren, eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan, yılın 364 günü eğitim emekçisini görmezden gelen yöneticilerin yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok” diye konuştu.  TEK YUMRUK OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ Kasım Ayı’nda eylemlerine hız verdiklerini ifade ede Ergin, ilk 3 gün işyerlerine kokartlarla giderek taleplerini görünür kıldıklarını vurguladı.  Ergin ; “Artık bölge eylemleri yaparak yurdun dört bir yanında eğitim emekçilerine, demokratik kitle örgütlerine ve duyarlı yurttaşlara sesleniyoruz. Bu eylemlilik sürecimizin en önemli 2. durağı ise 24 Kasım ve 25 Kasım olacaktır. Hatta kuşa çevrilen alım gücümüz nedeniyle karnımızın tok olduğu tek alan da bu. 25 Kasım Cumartesi günü ise düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında, Anıtkabir’e giderek Atamıza, Başöğretmenimize saygılarımızı sunacak, sonra alanlardan Başöğretmenin eğitim neferlerinin haksızlık karşısında nasıl tek yumruk olduğunu göstereceğiz” şeklinde konuştu. HAYKIRACAĞIMIZ GERÇEKLER MEMLEKET MESELESİDİR Eğitimin sadece bir faaliyet değil, her ülke için geleceğe uzanan en sağlam köprü olduğunun altını çizen Ergin, haksızlık karşısında susmayacaklarını kaydetti. Ergin; “Haklarımız için, taleplerimizi sağır kulaklara işittirmek için, tıpkı öğrencilerimize öğrettiğimiz gibi haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgulayacağız. Unutulmasın Eğitim emekçisi sadece bir meslek uzmanı değil, geleceğin mimarıdır. Dolayısıyla 25 Kasım’da Başkentte haykıracağımız gerçekler, sadece eğitim emekçisinin sorunları değil aynı zamanda memleket meselesidir. Bu yüzden eğitim ve eğitim emekçisinin sorunlarına gözünü kapatmayan tüm siyasi partileri, tüm demokratik kitle örgütlerini ve ülkesi için iyi bir eğitim sistemi ve iyi bir gelecek düşleyen tüm yurttaşları 25 Kasım’da aramızda olmaya, mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ergin; “Eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan yöneticilerin, yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok”

Eğitim İş Adana 01 No’lu Şube Başkanı Seher Ergin,  24 Kasım Öğretmenler Günü’nde okullarda olmak yerine iş bırakacaklarını dile getirerek, “öğretmenliği ayaklar altına almaya çalışan yöneticilerin riyakârca tebriklerini reddedeceğiz “dedi.  Ergin; “Okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. Tüm illerde Atatürk anıtlarının olduğu alanlarda Başöğretmenimize saygımızı sunacağız.  Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren, eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan, yılın 364 günü eğitim emekçisini görmezden gelen yöneticilerin yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok” diye konuştu. 

TEK YUMRUK OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ
Kasım Ayı’nda eylemlerine hız verdiklerini ifade ede Ergin, ilk 3 gün işyerlerine kokartlarla giderek taleplerini görünür kıldıklarını vurguladı.  Ergin ; “Artık bölge eylemleri yaparak yurdun dört bir yanında eğitim emekçilerine, demokratik kitle örgütlerine ve duyarlı yurttaşlara sesleniyoruz. Bu eylemlilik sürecimizin en önemli 2. durağı ise 24 Kasım ve 25 Kasım olacaktır. Hatta kuşa çevrilen alım gücümüz nedeniyle karnımızın tok olduğu tek alan da bu. 25 Kasım Cumartesi günü ise düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında, Anıtkabir’e giderek Atamıza, Başöğretmenimize saygılarımızı sunacak, sonra alanlardan Başöğretmenin eğitim neferlerinin haksızlık karşısında nasıl tek yumruk olduğunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.
HAYKIRACAĞIMIZ GERÇEKLER MEMLEKET MESELESİDİR
Eğitimin sadece bir faaliyet değil, her ülke için geleceğe uzanan en sağlam köprü olduğunun altını çizen Ergin, haksızlık karşısında susmayacaklarını kaydetti. Ergin; “Haklarımız için, taleplerimizi sağır kulaklara işittirmek için, tıpkı öğrencilerimize öğrettiğimiz gibi haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgulayacağız. Unutulmasın Eğitim emekçisi sadece bir meslek uzmanı değil, geleceğin mimarıdır. Dolayısıyla 25 Kasım’da Başkentte haykıracağımız gerçekler, sadece eğitim emekçisinin sorunları değil aynı zamanda memleket meselesidir. Bu yüzden eğitim ve eğitim emekçisinin sorunlarına gözünü kapatmayan tüm siyasi partileri, tüm demokratik kitle örgütlerini ve ülkesi için iyi bir eğitim sistemi ve iyi bir gelecek düşleyen tüm yurttaşları 25 Kasım’da aramızda olmaya, mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.