GEÇEN BİR YILDA CİDDİ TEDBİRLER ALINMADI

SİYASET 05.02.2024 - 13:51, Güncelleme: 05.02.2024 - 13:51 2299+ kez okundu.
 

GEÇEN BİR YILDA CİDDİ TEDBİRLER ALINMADI

Depremin Ardından Çığlık: Bilime ve Mühendisliğe Kulak Verilmedi.
İMO Adana Şubesi, 6 Şubat Depremlerinin 1. Yılında Toplumsal Travmayı ve Tedbir Yetersizliğini Değerlendirdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, depremlerin ardından yaşananların değerlendirilmesi ve gelecek için atılması gereken adımlar ele alındı. İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, yapılan açıklamada, geçen bir yıl içinde ciddi tedbirler alınmadığına dikkat çekti. BİNA GÜVENLİĞİ ZORUNLU HALE GELMELİ  Aksungur, "Ülkedeki tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmeli ve bilim çevrelerinin önerileri hayata geçirilmelidir" dedi.Depremlerin yol açtığı toplumsal travmanın uzun süre devam edebileceğine işaret eden Aksungur, "Geçici yerleşim alanları kurulması, enkaz kaldırma işlemleri ve altyapı hizmetlerinin sağlanamaması, sorunların devam ettiğini gösteriyor" şeklinde konuştu. BİLİME KULAK VERİLMELİ  Ayrıca, yapılaşma politikalarının gözden geçirilmesi ve yeni bir yapı denetim modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten İMO yetkilileri, bilime ve mühendisliğe kulak verilmediği sürece benzer felaketlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu. Depremin ardından yapılan değerlendirmeler, gelecek için daha sağlam adımlar atılması gerektiğini gösteriyor. Bilime ve mühendisliğe gereken önemin verilmesi, benzer acıların yaşanmaması için kritik bir öneme sahiptir
Depremin Ardından Çığlık: Bilime ve Mühendisliğe Kulak Verilmedi.

İMO Adana Şubesi, 6 Şubat Depremlerinin 1. Yılında Toplumsal Travmayı ve Tedbir Yetersizliğini Değerlendirdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümünde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, depremlerin ardından yaşananların değerlendirilmesi ve gelecek için atılması gereken adımlar ele alındı. İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, yapılan açıklamada, geçen bir yıl içinde ciddi tedbirler alınmadığına dikkat çekti.

BİNA GÜVENLİĞİ ZORUNLU HALE GELMELİ 
Aksungur, "Ülkedeki tüm binaların deprem güvenliğinin belirlenmesi zorunlu hale getirilmeli ve bilim çevrelerinin önerileri hayata geçirilmelidir" dedi.Depremlerin yol açtığı toplumsal travmanın uzun süre devam edebileceğine işaret eden Aksungur, "Geçici yerleşim alanları kurulması, enkaz kaldırma işlemleri ve altyapı hizmetlerinin sağlanamaması, sorunların devam ettiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.
BİLİME KULAK VERİLMELİ 
Ayrıca, yapılaşma politikalarının gözden geçirilmesi ve yeni bir yapı denetim modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten İMO yetkilileri, bilime ve mühendisliğe kulak verilmediği sürece benzer felaketlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu. Depremin ardından yapılan değerlendirmeler, gelecek için daha sağlam adımlar atılması gerektiğini gösteriyor. Bilime ve mühendisliğe gereken önemin verilmesi, benzer acıların yaşanmaması için kritik bir öneme sahiptir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.