CAM SANATINI YENİDEN KEŞFETTİK!

27.04.2017 - 07:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1233+ kez okundu.
 

CAM SANATINI YENİDEN KEŞFETTİK!

KAPI PENCERENİN EN GÜZEL HALİ Evlerine yeni bir hava katmak isteyen, en güzel duvarın, tavanın, kapı ve pencerenin izini sürenler ‘cam sanatları’ yeniden keşfetti. 24 yıllık cam sanatkarı Serdar Yakan, Mobilyacılar Sitesi’ndeki atölyesinde, birbirinden ilginç oymalı aynalar, desenli figürler ve değişik teknikler ve teknoloji desteğiyle camlara renk katıyor, tablo gibi eserler ortaya çıkarıyor.   ADANA- Günümüzde özellikle iç mimariye önem verilmesiyle birlikte dekoratif ürünler de ön plana çıkmaya başladı. Evlerine yeni bir hava katmak isteyen, en güzel duvarın, tavanın, kapı ve pencerenin izini sürenler ‘cam sanatları’ yeniden keşfetti. Serdar Yakan, 24 yıldan bu yana Mobilyacılar Sitesi’ndeki atölyesinde cama şekil veriyor. Yakan, birbirinden ilginç oymalı aynalar, desenli figürler ve değişik teknikler ve teknoloji desteğiyle camlara renk katıyor.  Camın ışıltısının bambaşka olduğunu anlamak için atölyenin yalnızca bir odasını gezmek bile yeterli. En işe yaramaz denilen bir cam şişeyi bile eritme tekniğiyle sanat eserine dönüştürebilen yılların ustası Serdar Yakan, “Camda sınır yok, atık camları da kullanarak değişik tekniklerle ilginç eserler ortaya çıkarabiliyoruz” diyor. Sıradan bir kapı ve pencere bile camları işlenmiş halde oldukça ‘albenili’ hale gelebiliyor. İşleme tekniği, kumlama , boyama, kabartma ve lehimle birleştirmeyle camlar özel hale getiriliyor. Bu yöntemlerle duvardan tavana, pencereden, masa camına, dekoratif aksesuarlara kadar bir çok cam ürünü daha görkemli oluyor. Camdan, dekoratif aynaların yanı sıra tablo gibi sanat eserleri bile ortaya çıkarılabiliyor. ÇOCUKLARIN ÖNÜ TIKANIYOR En büyük sıkıntılarının cam işçiliğinde eleman bulamamak olduğunu anlatan Yakan, ailelerin ‘ben çok çektim, çocuğum rahat etsin’ anlayışı ile davrandıklarını anlatıyor. Yakan, “Günümüz gençliği de bizim işe ilgi göstermiyor. Aileler de yönlendirme yapmıyor. Yabancı ülkelerde çocuklar yönlendirilerek meslek sahibi olabilirken ülkemizde çocuk işçi denilerek meslek sahibi olmanın da önü tıkanıyor. Çocukların yetenekleri keşfedilerek, onların yönlendirilmesi şart. Boş kalan çocuk ne yapacak, 10 yıl sonrasını tahmin edemiyorum” diye konuştu. (EGEMEN)

KAPI PENCERENİN EN GÜZEL HALİ

Evlerine yeni bir hava katmak isteyen, en güzel duvarın, tavanın, kapı ve pencerenin izini sürenler ‘cam sanatları’ yeniden keşfetti. 24 yıllık cam sanatkarı Serdar Yakan, Mobilyacılar Sitesi’ndeki atölyesinde, birbirinden ilginç oymalı aynalar, desenli figürler ve değişik teknikler ve teknoloji desteğiyle camlara renk katıyor, tablo gibi eserler ortaya çıkarıyor.

 

ADANA- Günümüzde özellikle iç mimariye önem verilmesiyle birlikte dekoratif ürünler de ön plana çıkmaya başladı. Evlerine yeni bir hava katmak isteyen, en güzel duvarın, tavanın, kapı ve pencerenin izini sürenler ‘cam sanatları’ yeniden keşfetti.

Serdar Yakan, 24 yıldan bu yana Mobilyacılar Sitesi’ndeki atölyesinde cama şekil veriyor. Yakan, birbirinden ilginç oymalı aynalar, desenli figürler ve değişik teknikler ve teknoloji desteğiyle camlara renk katıyor.  Camın ışıltısının bambaşka olduğunu anlamak için atölyenin yalnızca bir odasını gezmek bile yeterli. En işe yaramaz denilen bir cam şişeyi bile eritme tekniğiyle sanat eserine dönüştürebilen yılların ustası Serdar Yakan, “Camda sınır yok, atık camları da kullanarak değişik tekniklerle ilginç eserler ortaya çıkarabiliyoruz” diyor.

Sıradan bir kapı ve pencere bile camları işlenmiş halde oldukça ‘albenili’ hale gelebiliyor. İşleme tekniği, kumlama , boyama, kabartma ve lehimle birleştirmeyle camlar özel hale getiriliyor. Bu yöntemlerle duvardan tavana, pencereden, masa camına, dekoratif aksesuarlara kadar bir çok cam ürünü daha görkemli oluyor. Camdan, dekoratif aynaların yanı sıra tablo gibi sanat eserleri bile ortaya çıkarılabiliyor.

ÇOCUKLARIN ÖNÜ TIKANIYOR

En büyük sıkıntılarının cam işçiliğinde eleman bulamamak olduğunu anlatan Yakan, ailelerin ‘ben çok çektim, çocuğum rahat etsin’ anlayışı ile davrandıklarını anlatıyor. Yakan, “Günümüz gençliği de bizim işe ilgi göstermiyor. Aileler de yönlendirme yapmıyor. Yabancı ülkelerde çocuklar yönlendirilerek meslek sahibi olabilirken ülkemizde çocuk işçi denilerek meslek sahibi olmanın da önü tıkanıyor. Çocukların yetenekleri keşfedilerek, onların yönlendirilmesi şart. Boş kalan çocuk ne yapacak, 10 yıl sonrasını tahmin edemiyorum” diye konuştu. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.