ANADOLU MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ BU FUARDA

KÜLTÜR-SANAT 01.05.2017 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1668+ kez okundu.
 

ANADOLU MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ BU FUARDA

  ADANA – Anadolu’nun birbirinden güzel lezzetleri 10 - 14 Mayıs tarihleri arasında Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda bir araya gelecek. İlk gün 30 metrelik Adana kebapla kapılarını açacak fuarda, aşçılar ise Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş yemeklerinin püf noktalarını katılımcılarla paylaşacak. TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleri ile hazırlanan  Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10 Mayıs Çarşamba gürü TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor. Anadolu mutfağının seçkin lezzetleri 5 gün boyunca fuarda katılımcılara hem tattırılacak hem de püf noktaları anlatılacak. Adana mutfağından seçkin lezzetleri Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş takip edecek. TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın tarihten gelen yemek kültürlerinin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Alagöz, “5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılar da püf noktalar verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz” dedi. 30 METRELİK KEBAP ŞOV Adana denilince ilk akla gelen lezzetlerden Adana Kebabı, fuarın ilk gününde ziyaretçileri karşılayacak. 30 metrelik bir kebap şov yapmaya hazırlanan Hasan Usta, fuar alanının girişinde dev bir mangal kuracak. Yaklaşık 20 kişinin işbirliğiyle pişirilecek kebap, ziyaretçilere ikram edilecek. SAHNE MUTFAK’TA HER GÜN YEMEK PİŞECEK   TÜYAP Adana Sahne Mutfağı’nda yöresel yemekler pişirilecek. Her şehrin aşçılarının mutfağa gireceği fuarda, tantuniden içli köfteye, kabak tatlısından künefeye, zorkun tavadan tirşike kadar pek çok yemeğin püf noktaları usta aşçılar tarafından anlatılacak. (EGEMEN)

 

ADANA – Anadolu’nun birbirinden güzel lezzetleri 10 - 14 Mayıs tarihleri arasında Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda bir araya gelecek. İlk gün 30 metrelik Adana kebapla kapılarını açacak fuarda, aşçılar ise Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş yemeklerinin püf noktalarını katılımcılarla paylaşacak.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.tarafından, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleri ile hazırlanan  Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10 Mayıs Çarşamba gürü TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılıyor. Anadolu mutfağının seçkin lezzetleri 5 gün boyunca fuarda katılımcılara hem tattırılacak hem de püf noktaları anlatılacak. Adana mutfağından seçkin lezzetleri Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş takip edecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın tarihten gelen yemek kültürlerinin yaşatılmasına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Alagöz, “5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılar da püf noktalar verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz” dedi.

30 METRELİK KEBAP ŞOV

Adana denilince ilk akla gelen lezzetlerden Adana Kebabı, fuarın ilk gününde ziyaretçileri karşılayacak. 30 metrelik bir kebap şov yapmaya hazırlanan Hasan Usta, fuar alanının girişinde dev bir mangal kuracak. Yaklaşık 20 kişinin işbirliğiyle pişirilecek kebap, ziyaretçilere ikram edilecek.

SAHNE MUTFAK’TA HER GÜN YEMEK PİŞECEK

 

TÜYAP Adana Sahne Mutfağı’nda yöresel yemekler pişirilecek. Her şehrin aşçılarının mutfağa gireceği fuarda, tantuniden içli köfteye, kabak tatlısından künefeye, zorkun tavadan tirşike kadar pek çok yemeğin püf noktaları usta aşçılar tarafından anlatılacak. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.