Merhum Sanatçı Yıldırım Gürses, muhteşem bir konserle anıldı

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2017 - 13:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2357+ kez okundu.
 

Merhum Sanatçı Yıldırım Gürses, muhteşem bir konserle anıldı

  Büyükşehir’den ünlü sanatçının anısına konser   Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Türk Sanat Müziği Korosu, ünlü sanatçı Yıldırım Gürses’i anma programı kapsamında Türk Sanat Müziği Konseri verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konserin 1. bölümünde merhum sanatçı Yıldırım Gürses’in eserleri koro tarafından seslendirildi. İkinci bölümde ise solistler sahne aldı. Sahneye son olarak çıkan Mahmut Tülek, sanatçının “Saymadım Kaç Yıl Oldu, Batan Gün Kana Benziyor, Bu Yürek Yangını, Neyleyim Neyleyim” isimli eserlerini seslendirdi. Finalde ise Yıldırım Gürses’in “Yelkenler Biçilecek” isimli eseri hep bir ağızdan söylendi. Konserde assolist Mahmut Tülek’in dışında solistler Müge Göçen, Nilay Turhan ve Efe Kılıçaslan sahne aldı.   Cevdet Cömertpay’ın şefliğini üstlendiği konsere Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.    

 

Büyükşehir’den ünlü sanatçının anısına konser

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Türk Sanat Müziği Korosu, ünlü sanatçı Yıldırım Gürses’i anma programı kapsamında Türk Sanat Müziği Konseri verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konserin 1. bölümünde merhum sanatçı Yıldırım Gürses’in eserleri koro tarafından seslendirildi. İkinci bölümde ise solistler sahne aldı. Sahneye son olarak çıkan Mahmut Tülek, sanatçının “Saymadım Kaç Yıl Oldu, Batan Gün Kana Benziyor, Bu Yürek Yangını, Neyleyim Neyleyim” isimli eserlerini seslendirdi.

Finalde ise Yıldırım Gürses’in “Yelkenler Biçilecek” isimli eseri hep bir ağızdan söylendi.

Konserde assolist Mahmut Tülek’in dışında solistler Müge Göçen, Nilay Turhan ve Efe Kılıçaslan sahne aldı.

 

Cevdet Cömertpay’ın şefliğini üstlendiği konsere Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.