BEBEK GİBİ BAKIYORLAR

GÜNDEM 22.03.2019 - 15:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1542+ kez okundu.
 

BEBEK GİBİ BAKIYORLAR

Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan projeyle 10 kadın süs balığı yetiştiriyor. Japon, lepistes, kılıç ve mercan türlerinde yılda 400 bin balık üretilmesi planlanıyor. !
    Adana’da akvaryum balıkçılığını geliştirme ve ev kadınlarına gelir sağlamak amacıyla hazırlanan projeyle 10 kadın süs balığı yetiştiriyor. Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında evleri uygun olan 10 kadın belirlendi, bu kadınlara Türkiye İş Kurumu aracılığıyla “Akvaryum Balığı Yetiştirme” eğitimi verildi. Eğitimin ardından evlere akvaryum kuruldu ve Japon, lepistes, kılıç ve melek türlerinden toplam 150 anaç balık verildi. YILDA 400 BİN SÜS BALIĞI ÜRETECEĞİZ Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, süs balığı üretiminin katma değerini dikkate alarak yöredeki ev kadınlarına ek gelir sağlamak için bu yönde çalışma yaptıklarını bildirdi. Bu kapsamda anaç balıkların dağıtıldığını anlatan Tekin, “Şu an yavruları büyütüyoruz. Yılda 4 kez balık elde edilecek. Bu balıklar, anlaştığımız firmaya satılacak, pazar problemi yok. Ortalama hane başına 2 bin 500 lira katkı sunulacak. İlk yavrularımızın hasadı 15-20 gün içinde gerçekleştirilecek. Yavrular satıldıkça üretim devam edecek. Proje başarıya ulaşırsa bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  Tekin, yıl boyunca 400 bin balık üretilmesi hedeflenen projede firmaların alım garantisi bulunduğunu sözlerine ekledi.   BALIK YETİŞTİRMEK TERAPİ GİBİ GELİYOR Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örtülü ise kadınların üretime katılarak aile bütçelerine katkı sağlamalarının sevindirici olduğunu dile getirdi. İki katlı evinin alt katında kurulan akvaryumlarda balık üreten Selma Özdemir, balık üretimi hakkında hiçbir fikri yokken projeden haberi olan eşinin yönlendirmesiyle eğitimlere katıldığını anlattı. Evinde kurulan akvaryumların su seviyesi kontrolü, temizlik ve yemleme gibi rutin işleriyle tek başına ilgilendiğini dile getiren Özdemir, yetiştiriciliğin kendisini için terapi olduğunu balıklara aynı bebek gibi baktığını dile getirdi.      
Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan projeyle 10 kadın süs balığı yetiştiriyor. Japon, lepistes, kılıç ve mercan türlerinde yılda 400 bin balık üretilmesi planlanıyor. !
 

 

Adana’da akvaryum balıkçılığını geliştirme ve ev kadınlarına gelir sağlamak amacıyla hazırlanan projeyle 10 kadın süs balığı yetiştiriyor.

Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında evleri uygun olan 10 kadın belirlendi, bu kadınlara Türkiye İş Kurumu aracılığıyla “Akvaryum Balığı Yetiştirme” eğitimi verildi. Eğitimin ardından evlere akvaryum kuruldu ve Japon, lepistes, kılıç ve melek türlerinden toplam 150 anaç balık verildi.

YILDA 400 BİN SÜS BALIĞI ÜRETECEĞİZ

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, süs balığı üretiminin katma değerini dikkate alarak yöredeki ev kadınlarına ek gelir sağlamak için bu yönde çalışma yaptıklarını bildirdi. Bu kapsamda anaç balıkların dağıtıldığını anlatan Tekin, “Şu an yavruları büyütüyoruz. Yılda 4 kez balık elde edilecek. Bu balıklar, anlaştığımız firmaya satılacak, pazar problemi yok. Ortalama hane başına 2 bin 500 lira katkı sunulacak. İlk yavrularımızın hasadı 15-20 gün içinde gerçekleştirilecek. Yavrular satıldıkça üretim devam edecek. Proje başarıya ulaşırsa bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.  Tekin, yıl boyunca 400 bin balık üretilmesi hedeflenen projede firmaların alım garantisi bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

BALIK YETİŞTİRMEK TERAPİ GİBİ GELİYOR

Sarıçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örtülü ise kadınların üretime katılarak aile bütçelerine katkı sağlamalarının sevindirici olduğunu dile getirdi.

İki katlı evinin alt katında kurulan akvaryumlarda balık üreten Selma Özdemir, balık üretimi hakkında hiçbir fikri yokken projeden haberi olan eşinin yönlendirmesiyle eğitimlere katıldığını anlattı. Evinde kurulan akvaryumların su seviyesi kontrolü, temizlik ve yemleme gibi rutin işleriyle tek başına ilgilendiğini dile getiren Özdemir, yetiştiriciliğin kendisini için terapi olduğunu balıklara aynı bebek gibi baktığını dile getirdi.

 

   
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.