Uzmanlardan son dakika corona virüsü uyarısı! Sigaradan uzak durun

GÜNDEM 13.03.2020 - 15:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1968+ kez okundu.
 

Uzmanlardan son dakika corona virüsü uyarısı! Sigaradan uzak durun

Türk Toraks Derneği ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, "Sigara, akciğerlerin savunmasını önemli bir ölçüde bozuyor. Sigara ilişkili hastalıklarda bu işin (corona virüs) seyrinin biraz daha zor olabileceğini biliyoruz." dedi. Prof. Dr. Eyüboğlu, Prof. Dr. A. Fuat Kalyoncu, Prof. Dr. Metin Özkan  ve Doç. Dr. Hikmet Fırat ile Türk Toraks Derneği'nde düzenlediği basın  toplantısında, yeni tip corona virüs (Kovid-19) hakkında merak edilenlerin yanı  sıra KOAH ve astım hastaları ile sigara içenlerin bu süreçte nelere dikkat  etmeleri gerektiğine ilişkin bilgi verdi. Çalışmalarının başlatıldığını belirten Eyüboğlu, bu çalışmaların en  iyi ihtimalle 12 ay sonunda tamamlanacağına yönelik değerlendirmeler bulunduğunu  ifade etti.

Türk Toraks Derneği ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, "Sigara, akciğerlerin savunmasını önemli bir ölçüde bozuyor. Sigara ilişkili hastalıklarda bu işin (corona virüs) seyrinin biraz daha zor olabileceğini biliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Eyüboğlu, Prof. Dr. A. Fuat Kalyoncu, Prof. Dr. Metin Özkan  ve Doç. Dr. Hikmet Fırat ile Türk Toraks Derneği'nde düzenlediği basın  toplantısında, yeni tip corona virüs (Kovid-19) hakkında merak edilenlerin yanı  sıra KOAH ve astım hastaları ile sigara içenlerin bu süreçte nelere dikkat  etmeleri gerektiğine ilişkin bilgi verdi.

Çalışmalarının başlatıldığını belirten Eyüboğlu, bu çalışmaların en  iyi ihtimalle 12 ay sonunda tamamlanacağına yönelik değerlendirmeler bulunduğunu  ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.