SEÇİMLER 2 HAZİRAN' DA YAPILACAK

GÜNDEM 12.04.2024 - 13:28, Güncelleme: 12.04.2024 - 13:28 1683 kez okundu.
 

SEÇİMLER 2 HAZİRAN' DA YAPILACAK

YSK Başkanı: 31 Mart Seçimlerinde 4 Partiden 6 İtiraz Kabul Edildi, 4 Bölgede Seçim Tekrarlanacak!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan itirazları basın mensuplarına açıkladı. Yener, yapılan itirazlar arasından 4 partiden toplamda 6 itirazın kabul edildiğini ve 4 seçim bölgesinde seçimlerin tekrarlanacağını duyurdu. YSK'nin iki gün önce gerçekleşen toplantısında alınan kararlara göre, AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirten Yener, bu itirazlar sonucunda belirlenen seçim bölgelerinde yeniden oy verilmesine karar verildiğini ifade ederek, seçimlerle ilgili normal itiraz sürecinin iki gün önce sona erdiğini hatırlattı.  "YSK DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLE TAÇLANDI" Yener, olağanüstü itiraz sürecinin 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını belirterek, YSK'nin aldığı kararların yasalara uygun olarak incelendiğini ve değerlendirildiğini vurgulayarak, sürecin şu ana kadar normal seyrettiğini dile getirdi. Yener ayrıca, YSK'nin dünya çapında aldığı ödülü değerlendirerek, kurumun uzun yıllara dayanan başarılı çalışmalarının sonucu olduğunu ifade etti. Seçimlerle ilgili yapılan itirazlar neticesinde, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirten Yener, bu seçimlerin 2 Haziran'da gerçekleşeceğini duyurdu.
YSK Başkanı: 31 Mart Seçimlerinde 4 Partiden 6 İtiraz Kabul Edildi, 4 Bölgede Seçim Tekrarlanacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan itirazları basın mensuplarına açıkladı. Yener, yapılan itirazlar arasından 4 partiden toplamda 6 itirazın kabul edildiğini ve 4 seçim bölgesinde seçimlerin tekrarlanacağını duyurdu. YSK'nin iki gün önce gerçekleşen toplantısında alınan kararlara göre, AK Parti ve DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini belirten Yener, bu itirazlar sonucunda belirlenen seçim bölgelerinde yeniden oy verilmesine karar verildiğini ifade ederek, seçimlerle ilgili normal itiraz sürecinin iki gün önce sona erdiğini hatırlattı. 

"YSK DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLE TAÇLANDI"

Yener, olağanüstü itiraz sürecinin 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını belirterek, YSK'nin aldığı kararların yasalara uygun olarak incelendiğini ve değerlendirildiğini vurgulayarak, sürecin şu ana kadar normal seyrettiğini dile getirdi. Yener ayrıca, YSK'nin dünya çapında aldığı ödülü değerlendirerek, kurumun uzun yıllara dayanan başarılı çalışmalarının sonucu olduğunu ifade etti. Seçimlerle ilgili yapılan itirazlar neticesinde, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını belirten Yener, bu seçimlerin 2 Haziran'da gerçekleşeceğini duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.