Spor İl Müdürlüğü Personellerine ’Temel İlk Yardım Eğitimi’ verildi

GÜNDEM 20.04.2018 - 12:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1841+ kez okundu.
 

Spor İl Müdürlüğü Personellerine ’Temel İlk Yardım Eğitimi’ verildi

Temel İlk Yardım Eğitimi Seminerine 17 Personel Katıldı. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı işbirliğinde ’Temel İlk Yardım Eğitimi’ düzenlendi. Bu protokol kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Menderes Spor Salonu Toplantı Salonunda 18-19 Nisan tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör ve personele ‘Sertifikalı Temel İlk Yardım Kursu’ eğitimi verildi.  Eğitimi; Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görev yapan ilk yardım Eğitmenleri Tuba Kayıkçıoğlı, Yunus Akıncı, Ayşe Yıldırım, Sultan Topaktaş, Fatma Balıca ve Bahri Karaköse tarafından gerçekleştirildi. 2 gün süren eğitimde, İlk yardımın 3 aşamadan oluştuğunu ve bunu sağlıklı her yetişkin insanın yapabileceğini ifade eden eğitmenler “Hasta veya yaralının olay anında değerlendirilmesi, ilk önce kendi güvenliği, çevrenin güvenliğinin ve yaralı güvenliğinin alınması, bilincinin açık olup olmadığı kontrol edilmeli ve daha sonra 112'nin aranması. Eğer bunları doğru yapar isek ev ve iş kazalarında oluşabilecek ölümlerin engellenmesini sağlayabiliriz" dediler. Eğitmenler kaza anında yaralıya yapılacak müdahaleler, kanamalarda ilk müdahale, yanma, donma veya boğulma anında ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı. Spor müsabakalarında sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma ve çıkık gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin acil mücadele halinde neler yapabileceği de uygulamaları ile gösterildi. 17 kişiden oluşan antrenör ve personel, eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olanlar ilk yardım belgesi almaya hak kazanacak. Kurs sonunda katılımcılar verilen bu eğitimden son derece memnun olduklarını belirtti. İlk Yardım eğitmenleri, bu tür eğitimleri n Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör ve personellerine değişik tarihler içerisinde tekrar eğitim verileceğini kaydettiler.

Temel İlk Yardım Eğitimi Seminerine 17 Personel Katıldı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı işbirliğinde ’Temel İlk Yardım Eğitimi’ düzenlendi.

Bu protokol kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Menderes Spor Salonu Toplantı Salonunda 18-19 Nisan tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör ve personele ‘Sertifikalı Temel İlk Yardım Kursu’ eğitimi verildi.

 Eğitimi; Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesinde görev yapan ilk yardım Eğitmenleri Tuba Kayıkçıoğlı, Yunus Akıncı, Ayşe Yıldırım, Sultan Topaktaş, Fatma Balıca ve Bahri Karaköse tarafından gerçekleştirildi.

2 gün süren eğitimde, İlk yardımın 3 aşamadan oluştuğunu ve bunu sağlıklı her yetişkin insanın yapabileceğini ifade eden eğitmenler “Hasta veya yaralının olay anında değerlendirilmesi, ilk önce kendi güvenliği, çevrenin güvenliğinin ve yaralı güvenliğinin alınması, bilincinin açık olup olmadığı kontrol edilmeli ve daha sonra 112'nin aranması. Eğer bunları doğru yapar isek ev ve iş kazalarında oluşabilecek ölümlerin engellenmesini sağlayabiliriz" dediler.

Eğitmenler kaza anında yaralıya yapılacak müdahaleler, kanamalarda ilk müdahale, yanma, donma veya boğulma anında ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı. Spor müsabakalarında sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma ve çıkık gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin acil mücadele halinde neler yapabileceği de uygulamaları ile gösterildi.

17 kişiden oluşan antrenör ve personel, eğitimin ardından yapılacak olan sınavda başarılı olanlar ilk yardım belgesi almaya hak kazanacak. Kurs sonunda katılımcılar verilen bu eğitimden son derece memnun olduklarını belirtti.

İlk Yardım eğitmenleri, bu tür eğitimleri n Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenör ve personellerine değişik tarihler içerisinde tekrar eğitim verileceğini kaydettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.