TOPLUMCU YEREL YÖNETİM ŞART

SİYASET 28.02.2024 - 13:19, Güncelleme: 28.02.2024 - 14:45 1475+ kez okundu.
 

TOPLUMCU YEREL YÖNETİM ŞART

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesindeTMMOB’nin görüş ve önerilerini içeren,toplumcu, demokratik ve halkçı bir yerel yönetim anlayışını savunan bir bildirge yayınladı.
TMMOB Adana İKK'den Yerel Seçim Bildirgesi: Toplumcu ve Halkçı Yönetim İçin Çağrı.   Bildirgede, kentlerin bilim, teknik, hukuk ve kamu yararıyla yönetilmesi gerektiği vurgulanırken, mevcut politikalar sert bir dille eleştirildi. Yapılan basın toplantısında konuşan TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu, kentlerin yönetiminde bilimin, tekniğin, hukukun ve kamu yararının esas alınması gerektiğini belirterek, seçim süreci ve yerel yönetimlere ilişkin politika, düşünce, uyarı ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bildirge hazırlandığını ifade etti. MEVCUT POLİTİKALARA ELEŞTİRİ Toplumun çeşitli kesimlerinden destek alan açıklamada, mevcut iktidarın ekonomik politikaları, yerel yönetimlere müdahaleleri ve rant odaklı uygulamaları sert bir dille eleştirilirken, halkın yaşam kalitesinin artırılması, katılımcı bir yönetim anlayışının benimsenmesi ve kamu yararının öncelenmesi gerektiği vurgulandı. Bildirgede ayrıca, yerel yönetimlerin özerk, demokratik ve etkin olması için önerilerde bulunuldu. Bunlar arasında, mahalli idare sisteminin yeniden düzenlenmesi, katılımcı bir kent yönetimi modelinin benimsenmesi ve kamusal hizmetlerin adaletli bir şekilde sunulması gibi konular yer aldı. Sonuç olarak, TMMOB Adana İKK'nın yayınladığı yerel seçim bildirgesi, kentlerin geleceği ve toplumun refahı için önemli bir çağrı niteliği taşıyor. Toplumun dikkatini çeken bu bildirge, yerel seçimlerin gündemini belirleyecek önemli bir belge olarak değerlendiriliyor.
Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesindeTMMOB’nin görüş ve önerilerini içeren,toplumcu, demokratik ve halkçı bir yerel yönetim anlayışını savunan bir bildirge yayınladı.

TMMOB Adana İKK'den Yerel Seçim Bildirgesi: Toplumcu ve Halkçı Yönetim İçin Çağrı. 


 Bildirgede, kentlerin bilim, teknik, hukuk ve kamu yararıyla yönetilmesi gerektiği vurgulanırken, mevcut politikalar sert bir dille eleştirildi. Yapılan basın toplantısında konuşan TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu, kentlerin yönetiminde bilimin, tekniğin, hukukun ve kamu yararının esas alınması gerektiğini belirterek, seçim süreci ve yerel yönetimlere ilişkin politika, düşünce, uyarı ve önerilerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bildirge hazırlandığını ifade etti.

MEVCUT POLİTİKALARA ELEŞTİRİ
Toplumun çeşitli kesimlerinden destek alan açıklamada, mevcut iktidarın ekonomik politikaları, yerel yönetimlere müdahaleleri ve rant odaklı uygulamaları sert bir dille eleştirilirken, halkın yaşam kalitesinin artırılması, katılımcı bir yönetim anlayışının benimsenmesi ve kamu yararının öncelenmesi gerektiği vurgulandı. Bildirgede ayrıca, yerel yönetimlerin özerk, demokratik ve etkin olması için önerilerde bulunuldu. Bunlar arasında, mahalli idare sisteminin yeniden düzenlenmesi, katılımcı bir kent yönetimi modelinin benimsenmesi ve kamusal hizmetlerin adaletli bir şekilde sunulması gibi konular yer aldı. Sonuç olarak, TMMOB Adana İKK'nın yayınladığı yerel seçim bildirgesi, kentlerin geleceği ve toplumun refahı için önemli bir çağrı niteliği taşıyor. Toplumun dikkatini çeken bu bildirge, yerel seçimlerin gündemini belirleyecek önemli bir belge olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.