UMUTLU BEKLEYİŞ

GÜNDEM 27.02.2024 - 13:52, Güncelleme: 27.02.2024 - 13:52 1703+ kez okundu.
 

UMUTLU BEKLEYİŞ

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi, Türkiye'nin birçok ilini derinden sarsmış ve birçok aileyi kayıplarla yüz yüze bırakmıştı.
6 Şubat 2023 Depremi: Kayıp Sevdiklerini Arayan Ailelerin Umudu Hala Taze.   Felaketin üzerinden geçen bir yılın ardından bile, aileler hala kayıp yakınlarını umutla bekliyor.Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban'ın açıklamalarına göre, felaketin yaşandığı 11 il genelinde hala 145 kişi kayıp durumda bulunuyor. Bu kayıplar arasında 38 çocuk da yer alıyor. BİZİ MOLOZLARIN ALTINA TEKRAR TEKRAR GÖMDÜLER Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin  Kaban, dernek olarak kayıpları bulma çabalarının sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Kaban, yaptığı açıklamada, "Bizleri molozların altına gömdüler tekrar tekrar. Biz dernek yönetimi ve kayıp aileleri olarak, o molozların arasından yine çıkacağız. Kayıplarımızı yılmadan arayacağız. Ama güç birliğiyle, beraberce. Aileler umudunu kesse bile biz onların yerine o canlarımızı arayacağız. Bilsinler ki biz vazgeçmeyeceğiz" dedi. Sema Güleç: Umudunu Koruyor ACILI ANNE SEMA GÜLEÇ UMUDUNU KORUYOR Bunlardan biri de Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Sema Güleç ve ailesi. Sema Güleç, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde kaybolan oğlu Mustafa Batuhan'ı umutla bekliyor. Acılı anne, oğlundan gelecek bir iz için her kapıyı ve telefonu bekleyerek yaşadığı acıyla başa çıkabilmek için destek arıyor.Deprem sırasında oğlunun battaniyeye sarılı bir şekilde bir araca konulduğunu ve hastaneye götürüldüğünü belirten Güleç, beyaz bir araçla hastaneye ulaştırılan oğlunun izini sürmeye devam ediyor ve vatandaşlardan yardım istiyor. Eğer oğlunu hatırlayan veya onunla ilgili bilgi sahibi olan varsa, ailenin iletişim kurabileceği bilgileri paylaşmalarını rica ediyor. HER KAPI ÇALDIĞINDA OĞLUM GELDİ ZANNEDİYORUM 25 yaşındaki mimarlık bölümü mezunu oğlu Mustafa Batuhan'dan uzun süredir haber alamayan acılı anne Selma Güleç, evladından gelecek haberi umutla bekliyor ve yaşadığı acıyla başa çıkmak için destek arıyor. 'Her kapı ve telefon çaldığında o geldi zannediyorum' diyen anne Güleç, oğlunun yaşadığına dair bir iz bulmak için umut içerisinde beklediğini belirtiyor. Vefat etmiş olması durumunda bile cenazesini istediğini dile getiren Güleç, her an oğlunun haberini alabileceği umuduyla yaşıyor.Bu acı dolu süreçte, ailelerin umudu ve dayanışması önemli bir destek olmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi, Türkiye'nin birçok ilini derinden sarsmış ve birçok aileyi kayıplarla yüz yüze bırakmıştı.

6 Şubat 2023 Depremi: Kayıp Sevdiklerini Arayan Ailelerin Umudu Hala Taze. 

 Felaketin üzerinden geçen bir yılın ardından bile, aileler hala kayıp yakınlarını umutla bekliyor.Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin Kaban'ın açıklamalarına göre, felaketin yaşandığı 11 il genelinde hala 145 kişi kayıp durumda bulunuyor. Bu kayıplar arasında 38 çocuk da yer alıyor.

BİZİ MOLOZLARIN ALTINA TEKRAR TEKRAR GÖMDÜLER
Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) Başkanı Selahattin  Kaban, dernek olarak kayıpları bulma çabalarının sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Kaban, yaptığı açıklamada, "Bizleri molozların altına gömdüler tekrar tekrar. Biz dernek yönetimi ve kayıp aileleri olarak, o molozların arasından yine çıkacağız. Kayıplarımızı yılmadan arayacağız. Ama güç birliğiyle, beraberce. Aileler umudunu kesse bile biz onların yerine o canlarımızı arayacağız. Bilsinler ki biz vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Sema Güleç: Umudunu Koruyor
ACILI ANNE SEMA GÜLEÇ UMUDUNU KORUYOR
Bunlardan biri de Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Sema Güleç ve ailesi. Sema Güleç, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde kaybolan oğlu Mustafa Batuhan'ı umutla bekliyor. Acılı anne, oğlundan gelecek bir iz için her kapıyı ve telefonu bekleyerek yaşadığı acıyla başa çıkabilmek için destek arıyor.Deprem sırasında oğlunun battaniyeye sarılı bir şekilde bir araca konulduğunu ve hastaneye götürüldüğünü belirten Güleç, beyaz bir araçla hastaneye ulaştırılan oğlunun izini sürmeye devam ediyor ve vatandaşlardan yardım istiyor. Eğer oğlunu hatırlayan veya onunla ilgili bilgi sahibi olan varsa, ailenin iletişim kurabileceği bilgileri paylaşmalarını rica ediyor.
HER KAPI ÇALDIĞINDA OĞLUM GELDİ ZANNEDİYORUM
25 yaşındaki mimarlık bölümü mezunu oğlu Mustafa Batuhan'dan uzun süredir haber alamayan acılı anne Selma Güleç, evladından gelecek haberi umutla bekliyor ve yaşadığı acıyla başa çıkmak için destek arıyor. 'Her kapı ve telefon çaldığında o geldi zannediyorum' diyen anne Güleç, oğlunun yaşadığına dair bir iz bulmak için umut içerisinde beklediğini belirtiyor. Vefat etmiş olması durumunda bile cenazesini istediğini dile getiren Güleç, her an oğlunun haberini alabileceği umuduyla yaşıyor.Bu acı dolu süreçte, ailelerin umudu ve dayanışması önemli bir destek olmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.