BİN 589 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

GÜNDEM 20.02.2024 - 15:43, Güncelleme: 20.02.2024 - 15:43 1557+ kez okundu.
 

BİN 589 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Adana'da Deprem Konutlarında Duygusal Anlar: Bakan Özhaseki'nin Katılımıyla İlk Kura Çekimi Gerçekleştirildi.
Adana'da deprem konutları için heyecan dolu bir gün yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleşen kura çekimi töreninde duygusal anlar yaşandı. İnşaatı hızla devam eden 3 bin 326 konutun ilk etabı olan bin 589 konutun kurası, Adana'nın Çukurova, Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde tamamlanan konutların sahiplerini belirlemek için çekildi. Törende isimleri okunan bazı hak sahipleri, evlerini kazanmanın mutluluğunu yaşarken, duygusal anlar da yaşandı. Gözyaşlarına hakim olamayanlar oldu.  KİRA YARDIMI DEVAM EDECEK Bakan Özhaseki, konutların teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini ve bütün evlerin 1.5 sene içinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Adana'da deprem konutları için gerçekleştirilen kura çekimi töreni, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede, hızla yükselen bu yeni konutlar, bölge halkı için umut oldu. Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Artık şehirlerimiz, dağlarımız, ilçelerimiz tertemiz. Asker ve polislerimiz mücadelelerini sürdürüyor. Allah bu yavrularımızın ayaklarına taş değirmesin. Arada bir sızma yaparak canlarımızı yakmaya çalışıyorlar ama onlarla mücadele edecek gücümüz var" diye konuştu. DEPREM GERÇEĞİ UNUTULMAMALI Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Evlerimizi, iş yerlerimizi nereyi yaparsak yapalım, bu deprem gerçeğini unutmamak gerek. Dünyada 5 riskli ülke var ve birisi Türkiye. En riskli şehir ise İstanbul’dur. Yıkıcı deprem sayısı 231. Neredeyse her sene 2-3 yıkıcı deprem olmuş. Maddi hasar milyarlarca dolar" ifadelerini kullandı. Depremin ardından başlatılan inşaat çalışmalarına da değinen Bakan Özhaseki, "Depremden 2 ay sonra sağlam zeminde inşaat çalışmalarına başladık. Kol kola girelim ve birliğimizi devam ettirelim. Deprem üzerinden, şehitlerimiz üzerinden siyaset olmaz" şeklinde konuştu.
Adana'da Deprem Konutlarında Duygusal Anlar: Bakan Özhaseki'nin Katılımıyla İlk Kura Çekimi Gerçekleştirildi.

Adana'da deprem konutları için heyecan dolu bir gün yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleşen kura çekimi töreninde duygusal anlar yaşandı. İnşaatı hızla devam eden 3 bin 326 konutun ilk etabı olan bin 589 konutun kurası, Adana'nın Çukurova, Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde tamamlanan konutların sahiplerini belirlemek için çekildi. Törende isimleri okunan bazı hak sahipleri, evlerini kazanmanın mutluluğunu yaşarken, duygusal anlar da yaşandı. Gözyaşlarına hakim olamayanlar oldu. 

KİRA YARDIMI DEVAM EDECEK
Bakan Özhaseki, konutların teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini ve bütün evlerin 1.5 sene içinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Adana'da deprem konutları için gerçekleştirilen kura çekimi töreni, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede, hızla yükselen bu yeni konutlar, bölge halkı için umut oldu. Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Artık şehirlerimiz, dağlarımız, ilçelerimiz tertemiz. Asker ve polislerimiz mücadelelerini sürdürüyor. Allah bu yavrularımızın ayaklarına taş değirmesin. Arada bir sızma yaparak canlarımızı yakmaya çalışıyorlar ama onlarla mücadele edecek gücümüz var" diye konuştu.

DEPREM GERÇEĞİ UNUTULMAMALI
Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Evlerimizi, iş yerlerimizi nereyi yaparsak yapalım, bu deprem gerçeğini unutmamak gerek. Dünyada 5 riskli ülke var ve birisi Türkiye. En riskli şehir ise İstanbul’dur. Yıkıcı deprem sayısı 231. Neredeyse her sene 2-3 yıkıcı deprem olmuş. Maddi hasar milyarlarca dolar" ifadelerini kullandı. Depremin ardından başlatılan inşaat çalışmalarına da değinen Bakan Özhaseki, "Depremden 2 ay sonra sağlam zeminde inşaat çalışmalarına başladık. Kol kola girelim ve birliğimizi devam ettirelim. Deprem üzerinden, şehitlerimiz üzerinden siyaset olmaz" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.