Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 il örgütünden, yapılan zamlara eş zamanlı tepki…

GÜNDEM 17.07.2023 - 14:54, Güncelleme: 17.07.2023 - 14:54 3209+ kez okundu.
 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 il örgütünden, yapılan zamlara eş zamanlı tepki…

CHP Adana İl Başkanı Çelebi iddia etti: “ YANGINI SÖNDÜRECEK PARTİ CHP’DİR”
Son günlerde art arda yapılan zamlara dikkat çekmek ve halkın sesine ses katmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütleri, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.  AK Parti iktidarında iki Türkiye’nin var olduğuna dikkat çekilen CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi imzalı açıklamada, “Biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri ise vatandaşın Türkiye’si. Saray’ın Türkiye’sinde ‘elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş’ gibi dertler yok. “Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik” gibi halkın gündelik sorunları yok” denilerek, “Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” iddiasında bulunuldu. “MAĞDURLARDAN HABERLERİ YOK” Markete gidildiğinde ‘bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız’ feryadının olmadığına dikkat çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok” diye serzenişte bulundu. Saray’da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının oluşturduğu endişenin de olmadığını iddia eden Başkan Çelebi, çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin ve tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliğine vurgu yaptı. “HALKIN DERDİ, SARAYIN DERDİ DEĞİL” Saray’ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyonun görünmediğine de vurgu yapan Çelebi, “Yoksulluk sebebiyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray’ın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber!” şeklinde ifadelere yer vererek halkın derdinin, Saray’ın derdi olmadığını iddia etti. “HALKIN PARTİSİYİZ” “Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz” diye açıklamasını sürdüren CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yangını kimin çıkardığını bildiklerine işaret etti. “Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” şeklinde iddialarda bulunan CHP Adana İl Başkanı Çelebi, “Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız” dedi.
CHP Adana İl Başkanı Çelebi iddia etti: “ YANGINI SÖNDÜRECEK PARTİ CHP’DİR”

Son günlerde art arda yapılan zamlara dikkat çekmek ve halkın sesine ses katmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütleri, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. 
AK Parti iktidarında iki Türkiye’nin var olduğuna dikkat çekilen CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi imzalı açıklamada, “Biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri ise vatandaşın Türkiye’si. Saray’ın Türkiye’sinde ‘elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş’ gibi dertler yok. “Ulaşım bedeli aldı başını gitti, bu bayramda köye bile gidemedik” gibi halkın gündelik sorunları yok” denilerek, “Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” iddiasında bulunuldu.
“MAĞDURLARDAN HABERLERİ YOK”
Markete gidildiğinde ‘bugün de et alamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız’ feryadının olmadığına dikkat çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Kira derdi yok, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok” diye serzenişte bulundu.
Saray’da bebek bezlerine gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışının, yağın, çayın, pirincin, soğanın günaşırı zamlanmasının oluşturduğu endişenin de olmadığını iddia eden Başkan Çelebi, çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan ailelerin ve tenceresini kaynatamayan kadınların çaresizliğine vurgu yaptı.
“HALKIN DERDİ, SARAYIN DERDİ DEĞİL”
Saray’ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyonun görünmediğine de vurgu yapan Çelebi, “Yoksulluk sebebiyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray’ın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber!” şeklinde ifadelere yer vererek halkın derdinin, Saray’ın derdi olmadığını iddia etti.
“HALKIN PARTİSİYİZ”
“Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz” diye açıklamasını sürdüren CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yangını kimin çıkardığını bildiklerine işaret etti. “Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” şeklinde iddialarda bulunan CHP Adana İl Başkanı Çelebi, “Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.