GELECEĞİ HEDEFLEYELİM

GÜNDEM 28.06.2018 - 11:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1207+ kez okundu.
 

GELECEĞİ HEDEFLEYELİM

Doğu Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, Türkiye’yi 5 yılda gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi. ZOR DEĞİL
  Ekinci, 24 Haziran’da ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçildiğini hatırlatarak, “Ülkemize hayırlı olsun. Bundan sonra sorunları değil çözümleri, geçmişi değil geleceği hedefleyerek ülkemizi gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarma zamanı” diye konuştu.    VAKİT KAYBETMEYELİM Ekinci, Türkiye’yi gelişmesinin önünde ayak bağı olan orta gelir, orta eğitim ve orta demokrasi tuzaklarından kurtarmak gerektiğine dikkat çekerek, “Hukuk ve özgürlüklerin ileri demokrasiler düzeyinde olması 81  milyonun yaratacağı katma değeri zirveye çıkarır” dedi. SİVİL ANAYASA  Yasama ve yürütmenin kapsamlı bir reform ve politika gündemine yer vermesinin önemini hatırlatan Ekinci, Türkiye’de bütünleştirici, bireysel hak ve özgürlükler dikkate alınarak toplumun tüm kesimlerini eşitlik ilkesinde kapsayıcı bir sivil anayasa hazırlanması gerektiğini bildirdi.  HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ  Ekinci, bütün sektörlerde haksız rekabete yol açan kapasite fazlalıkları, kayıt dışı, dampingli ve dış devlet teşvikli ithalatın ortadan kaldırıldığında; iş insanlarının gerekli sermaye birikimine sahip olacağını hatırlatarak, bu sayede katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretilebileceğini, dünya pazarlarında rekabetçi bir konuma gelineceğini anlattı.
Doğu Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, Türkiye’yi 5 yılda gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi. ZOR DEĞİL

 

Ekinci, 24 Haziran’da ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçildiğini hatırlatarak, “Ülkemize hayırlı olsun. Bundan sonra sorunları değil çözümleri, geçmişi değil geleceği hedefleyerek ülkemizi gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarma zamanı” diye konuştu.  

 VAKİT KAYBETMEYELİM
Ekinci, Türkiye’yi gelişmesinin önünde ayak bağı olan orta gelir, orta eğitim ve orta demokrasi tuzaklarından kurtarmak gerektiğine dikkat çekerek, “Hukuk ve özgürlüklerin ileri demokrasiler düzeyinde olması 81  milyonun yaratacağı katma değeri zirveye çıkarır” dedi.

SİVİL ANAYASA 
Yasama ve yürütmenin kapsamlı bir reform ve politika gündemine yer vermesinin önemini hatırlatan Ekinci, Türkiye’de bütünleştirici, bireysel hak ve özgürlükler dikkate alınarak toplumun tüm kesimlerini eşitlik ilkesinde kapsayıcı bir sivil anayasa hazırlanması gerektiğini bildirdi. 

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ 
Ekinci, bütün sektörlerde haksız rekabete yol açan kapasite fazlalıkları, kayıt dışı, dampingli ve dış devlet teşvikli ithalatın ortadan kaldırıldığında; iş insanlarının gerekli sermaye birikimine sahip olacağını hatırlatarak, bu sayede katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretilebileceğini, dünya pazarlarında rekabetçi bir konuma gelineceğini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.