Kotalarla olmaz, siyaset ve bürokrasi için kadınlar teşvik etmeli

GÜNDEM 07.03.2021 - 16:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2105+ kez okundu.
 

Kotalarla olmaz, siyaset ve bürokrasi için kadınlar teşvik etmeli

KA.DER Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Feray Özyazgan:
  Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Feray Özyazgan, göreve gelmesinin ardından ilk toplantıyı yaptığını belirterek, önümüzdeki günlerden itibaren ziyaretlere başlayacağını söyledi. Özyazgan, “Devlet kurumlarını ve siyasi partileri daha fazla kadın aday göstermeye, kadınların seçilme yolundaki engellerini kaldırmaya ve kadınları yerel yönetimlerde görev almak için teşvik etmeye çağırıyoruz” dedi.  Özyazgan, gazetemizi ziyaret ederek Kurucumuz Hakan Denizli’ye açıklamalarda bulundu. Özyazgan, üye sayısını her geçen gün artırmayı planladıklarını belirterek, hiçbir ayrım gözetmeksizin siyaset yapan tüm kadınların yanında olduklarını bildirdi.  İŞTE RAKAMLAR Özyazgan, en son yerel seçimlere göre, 20 bin 745 belediye meclis üyesinin yalnızca 2 bin 83’ünün yani yüzde 11’inin, 1.389 belediye başkanından sadece 42’sinin yani yüzde 3,02’sinin, Büyükşehir belediye başkanından sadece 3’ünün, 50 bin 137 muhtarlıktan 1.071’inin yani yüzde 2,14’ünün, 1.272 İl genel meclis üyesinin yalnızca 48’inin yani yüzde 3,77’sinin kadın olduğunu hatırlattı.  Özyazgan, siyasi partilerin kadın adayları için kota koymalarını değil, fermuar sistemle (yüzde 50-50) seçilmesini istediklerini belirtti. Özyazgan, “Yerel ve merkezi yönetimlerde hem bürokratik hem de siyasi kadrolarda kadınların sayısının artmasını hedefliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürerek, planlarımızı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
KA.DER Doğu Akdeniz Bölge Başkanı Feray Özyazgan:

 


Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Doğu Akdeniz Bölge Temsilcisi Feray Özyazgan, göreve gelmesinin ardından ilk toplantıyı yaptığını belirterek, önümüzdeki günlerden itibaren ziyaretlere başlayacağını söyledi. Özyazgan, “Devlet kurumlarını ve siyasi partileri daha fazla kadın aday göstermeye, kadınların seçilme yolundaki engellerini kaldırmaya ve kadınları yerel yönetimlerde görev almak için teşvik etmeye çağırıyoruz” dedi. 
Özyazgan, gazetemizi ziyaret ederek Kurucumuz Hakan Denizli’ye açıklamalarda bulundu. Özyazgan, üye sayısını her geçen gün artırmayı planladıklarını belirterek, hiçbir ayrım gözetmeksizin siyaset yapan tüm kadınların yanında olduklarını bildirdi. 
İŞTE RAKAMLAR
Özyazgan, en son yerel seçimlere göre, 20 bin 745 belediye meclis üyesinin yalnızca 2 bin 83’ünün yani yüzde 11’inin, 1.389 belediye başkanından sadece 42’sinin yani yüzde 3,02’sinin, Büyükşehir belediye başkanından sadece 3’ünün, 50 bin 137 muhtarlıktan 1.071’inin yani yüzde 2,14’ünün, 1.272 İl genel meclis üyesinin yalnızca 48’inin yani yüzde 3,77’sinin kadın olduğunu hatırlattı. 
Özyazgan, siyasi partilerin kadın adayları için kota koymalarını değil, fermuar sistemle (yüzde 50-50) seçilmesini istediklerini belirtti. Özyazgan, “Yerel ve merkezi yönetimlerde hem bürokratik hem de siyasi kadrolarda kadınların sayısının artmasını hedefliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürerek, planlarımızı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.