YAYALAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA

GÜNDEM 15.09.2023 - 15:50, Güncelleme: 15.09.2023 - 15:50 3052+ kez okundu.
 

YAYALAR ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Adana Şehir Hastanesi civarında yaya yolu olmaması nedeniyle vatandaşlar araçların ortasında türlü cambazlıklarla karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor
Bir yılda 2 milyon 186 bin hastaya hizmet veren Türkiye’nin 4. büyük hastanelerinden olan Adana Şehir Hastanesi içerisinde 6 ayrı hastane ve bin 550 yatak kapasitesi ile bölgenin de en büyük sağlık kuruluşlarından bir tanesi haline geldi. Ancak her gün yüzlerce insanın tedavi amaçlı ziyaret ettiği Adana Şehir Hastanesi’ne gelen hastalar, yakınları ya da ziyaretçileri, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken büyük tehlike atlatıyor. Hastane yolunda yayalara uygun alt ya da üst geçitlerin olmaması vatandaşları her gün ölümle burun buruna getiriyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar araçların ortasında türlü cambazlıklarla karşıdan karşıya geçmeye çalıştıklarını ifade ediyorlar. Her an bir kazaya kurban gideceklerini belirten vatandaşlar bir an öce yayalara uygun geçitlerin yapılmasını istiyorlar.  SADECE LAFTA KALDI  Hastane açılmadan yetkililer; “Adana Şehir Hastanesi’nin otoparkından peyzajına, vatandaşın geliş gidişinden çevre yollarına kadar, inceden inceye bütün detayların hesaplanarak hayata geçirileceğini” söylemişlerdi. Ancak bunların birçoğu sadece lafta kaldı. Sarıçam, Yüreğir ve Yeşil Bulvar yönünden gelen araçlar bağlantı köprüsü olmadığı için ön taraftan giriş yapmak yerine ters yönden giriş yaparak trafiği tehlikeye sokuyor. Bu sebeple hastaneye hasta taşıyan ambulanslar da mesafeyi uzatmak zorunda kalarak zaman kaybediyor. Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü Şehir Hastanesi’ne bağlayan akıllı kavşağın çok uzun sürede tamamlanamadığını belirterek, yeterli ışıkların olmamasının da kazalara davetiye çıkardığını dile getirerek, yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorlar.
Adana Şehir Hastanesi civarında yaya yolu olmaması nedeniyle vatandaşlar araçların ortasında türlü cambazlıklarla karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor

Bir yılda 2 milyon 186 bin hastaya hizmet veren Türkiye’nin 4. büyük hastanelerinden olan Adana Şehir Hastanesi içerisinde 6 ayrı hastane ve bin 550 yatak kapasitesi ile bölgenin de en büyük sağlık kuruluşlarından bir tanesi haline geldi. Ancak her gün yüzlerce insanın tedavi amaçlı ziyaret ettiği Adana Şehir Hastanesi’ne gelen hastalar, yakınları ya da ziyaretçileri, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken büyük tehlike atlatıyor. Hastane yolunda yayalara uygun alt ya da üst geçitlerin olmaması vatandaşları her gün ölümle burun buruna getiriyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar araçların ortasında türlü cambazlıklarla karşıdan karşıya geçmeye çalıştıklarını ifade ediyorlar. Her an bir kazaya kurban gideceklerini belirten vatandaşlar bir an öce yayalara uygun geçitlerin yapılmasını istiyorlar. 
SADECE LAFTA KALDI 
Hastane açılmadan yetkililer; “Adana Şehir Hastanesi’nin otoparkından peyzajına, vatandaşın geliş gidişinden çevre yollarına kadar, inceden inceye bütün detayların hesaplanarak hayata geçirileceğini” söylemişlerdi. Ancak bunların birçoğu sadece lafta kaldı. Sarıçam, Yüreğir ve Yeşil Bulvar yönünden gelen araçlar bağlantı köprüsü olmadığı için ön taraftan giriş yapmak yerine ters yönden giriş yaparak trafiği tehlikeye sokuyor. Bu sebeple hastaneye hasta taşıyan ambulanslar da mesafeyi uzatmak zorunda kalarak zaman kaybediyor. Vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü Şehir Hastanesi’ne bağlayan akıllı kavşağın çok uzun sürede tamamlanamadığını belirterek, yeterli ışıkların olmamasının da kazalara davetiye çıkardığını dile getirerek, yetkilileri bu konuda göreve davet ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.