ZAMLAR SİGORTAYI DA VURDU

GÜNDEM 23.01.2024 - 16:13, Güncelleme: 23.01.2024 - 16:13 3170+ kez okundu.
 

ZAMLAR SİGORTAYI DA VURDU

Artan trafik cezaları, akaryakıta hergün gelen üst üste zamlar araç sahiplerini oldukça zorlarken, trafik sigortası maliyetinin geçen yıla oranla yüzde yüzün üzerinde artması vatandaşları kara kara düşündürüyor.
 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınlamasının ardından. Yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapılmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ise trafik sigortası primleri ocak ayında yüzde 10 artarken, şubat, mart ve nisan aylarında aylık artış oranı yüzde 5 olarak uygulanacak. Yeni zamlarla birlikte artan trafik sigortası maliyeti, trafikte sigortasız araç sayısının daha da artmasına yol açıyor. ARAÇ SAHİPLERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR İğneden ipliğe peş peşe gelen zamlar sigorta fiyatlarına da darbe vurdu. Poliçesi biten vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ederek, zam oranının yüzde yüz arttığını dile getirdi. Akaryakıt zamları ve hayat pahalılığı yüzünden arabasına binemeyen vatandaşlar, bu şartlarda araçlarına sigorta yaptırmaktan kaçındıklarını belirterek, yapılan zamlara tepki gösterdi. Her sürücü için yasal zorunluluk olan trafik sigortasının maliyetinin geçen yıla oranla yüzde yüzün üzerinde arttığını belirten vatandaşlar, zamlar nedeniyle araçlarına sigorta yaptıramadıklarını dile getirdi.
Artan trafik cezaları, akaryakıta hergün gelen üst üste zamlar araç sahiplerini oldukça zorlarken, trafik sigortası maliyetinin geçen yıla oranla yüzde yüzün üzerinde artması vatandaşları kara kara düşündürüyor.

 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli tavan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayınlamasının ardından. Yeni sigorta bedellerinde aralık ayına göre yüzde 10 artış yapılmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ise trafik sigortası primleri ocak ayında yüzde 10 artarken, şubat, mart ve nisan aylarında aylık artış oranı yüzde 5 olarak uygulanacak. Yeni zamlarla birlikte artan trafik sigortası maliyeti, trafikte sigortasız araç sayısının daha da artmasına yol açıyor.
ARAÇ SAHİPLERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
İğneden ipliğe peş peşe gelen zamlar sigorta fiyatlarına da darbe vurdu. Poliçesi biten vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ederek, zam oranının yüzde yüz arttığını dile getirdi. Akaryakıt zamları ve hayat pahalılığı yüzünden arabasına binemeyen vatandaşlar, bu şartlarda araçlarına sigorta yaptırmaktan kaçındıklarını belirterek, yapılan zamlara tepki gösterdi. Her sürücü için yasal zorunluluk olan trafik sigortasının maliyetinin geçen yıla oranla yüzde yüzün üzerinde arttığını belirten vatandaşlar, zamlar nedeniyle araçlarına sigorta yaptıramadıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.